PRÒXIM JUDICI A BARCELONA

Acusat un fisioterapeuta del Barça d'abús sexual

El fiscal reclama set anys de presó per a l'imputat per tocaments a una empleada del club

Els fets es van produir, segons el ministeri públic, a les instal·lacions del Camp Nou

zentauroepp52715726 soc200312180132

zentauroepp52715726 soc200312180132 / ALEJANDRO GARCIA

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La fiscalia sol·licita set anys de presó per al que el 2016 era fisioterapeuta i osteòpata del FC Barcelona, Jaume J. LL., a qui atribueix presumptament haver abusat sexualment d’una empleada del club a les instal·lacions del Camp Nou. La companyia asseguradora de l’entitat blaugrana figura com a responsable civil directa (es faria càrrec de l’eventual indemnització) i el Barça com a subsidiari.

A més de la petició de presó, l’acusació pública reclama la prohibició a l’imputat d’acostar-se a l’afectada, sis anys de llibertat vigilada i el pagament a la dona d’una indemnització de 10.000 euros. El judici està marcat per a la setmana que ve a Barcelona, tot i que és possible que se suspengui pel coronavirus. Fonts del Barça han assegurat que després de la denúncia, el club va rescindir la vinculació amb Jaume J. LL., que havia exercit la seva tasca en diverses seccions de l’entitat. L’acusat, per la seva banda, va declinar opinar sobre l’assumpte.

L’escrit d’acusació assenyala que el desembre del 2016 Jaume. J. LL. treballava com a fisioterapeuta i osteòpata al FC Barcelona, desenvolupant la seva activitat professional a les instal·lacions ubicades al Camp Nou. La fiscalia afirma que una treballadora de l’entitat que patia una contractura al coll, va acudir a la seva consulta derivada pel metge del club. L’objectiu era sotmetre’s a unes sessions de massatges terapèutics a fi d’alleujar les seves molèsties.

Ànim libidinós

Notícies relacionades

L’empleada va anar a diverses visites. L’última, el 19 de desembre del 2016. En aquesta, segons l’acusació, el processat li va indicar a la pacient que treballaria la zona de l’engonal per tractar una possible desviació de maluc, de manera que va començar a fer-li massatges en aquest lloc, tot i que «poc a poc» va anar avançant amb les seves mans fins als genitals de la dona. El fiscal remarca que «actuant amb evident ànim libidinós, mancat de qualsevol propòsit curatiu», l’acusat va apartar les calcetes de l’empleada i va abusar d’ella.

Després d’aquesta acció, el processat, segons la fiscalia, va tornar de nou a fer massatges a la zona cervical de la pacient, per, posteriorment, «mantenint l’ànim lúbric», palpar-li els pits, agafar-li els mugrons i estirar-los. La dona, incideix, «no va ser capaç de reaccionar d’inici», però li va preguntar si aquests massatges eren necessaris. L’inculpat va cessar en aquell moment els seus tocaments. L’empleada va abandonar la consulta «summament afectada» per l’episodi viscut, conclou l’escrit d’acusació. Pel fiscal, aquests fets són constitutius d’un delicte d’abús sexual.