Les cinc notícies que marcaran l'actualitat d'aquest dijous, 12 de març del 2020

El Consell de Ministres i el Govern anunciaran noves mesures davant el coronavirus i altres notícies que marcaran la jornada d'aquest dijous

zentauroepp52731768 sanchez illa200311112102

zentauroepp52731768 sanchez illa200311112102 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Aquestes són les cinc notícies que marcaran l’actualitat d’aquest dijous, 12 de març. Una jornada més, l’epidèmia de coronavirus centra l’atenció informativa.

Trump prohibeix els vols als EUA des d’Europa

Aquesta matinada Trump s’ha dirigit a la nació per anunciar mesures per frenar el coronavirus, un «virus estranger», segons ha definit. Ha prohibit durant 30 dies els vols als EUA des d’Europa, amb l’excepció del Regne Unit. En el món de l’esport nord-americà, l’NBA ha suspès la temporada pel positiu d’un jugador.

Espanya aprova noves mesures contra el coronavirus

El Govern de Pedro Sánchez aprovarà avui en un Consell de Ministres extraordinari un paquet de mesures laborals i econòmiques per pal·liar els efectes que el pla de contenció del coronavirus està generant en famílies i empreses. Entre aquestes mesures, l’ajuda als pares que es vegin forçats a sol·licitar una reducció o suspensió de jornada transitòria per atendre els seus fills com a conseqüència del tancament de les escoles pel coronavirus. A més, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, compareix avui al Congrés. El ministeri ja ha advertit que les restriccions es prolongaran fins a 4 mesos. Seguim al minut l’evolució de l’epidèmia

Noves mesures també a Catalunya

A Catalunya, que ja està en fase d’alerta, Igualada és el nou focus de l’epidèmia: hi ha un mort, 20 infectats i 250 aïllats.  Per això han tancat els centres educatius, cívics i de dia de cinc municipis de l’Anoia. El Govern de Quim Torra anunciarà avui noves mesures socials i econòmiques per fer front a l’epidèmia.  

Paràlisi cultural

Notícies relacionades

El coronavirus ha obligat a la cancel·lació massiva de concerts i espectacles: El Liceu, el TNC, el Prado o el Reina Sofía han abaixat la persiana. Els cines redueixen l’aforament.

Decisió sobre la Lliga de futbol de Primera i Segona

La interrupció de la Lliga és l’última baula que falta en la cadena de suspensions en el món del futbol. LaLiga i la Federació es reuniran avui per prendre una decisió. La final de Copa s’ha ajornat i a Catalunya també s’ha suspès tot el futbol base.