Coronavirus

Catalunya prohibeix els ingressos i les visites en centres geriàtrics i de salut mental

La Generalitat també ha suspès l'activitat en dos centres de dia de Barcelona per usuaris infectats

zentauroepp15768021 avis200312100022

zentauroepp15768021 avis200312100022

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat ha prohibit els nous ingressos i les visites als centres geriàtrics i de salut mental pel coronavirus. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, seguint les instruccions del Departament de Salut, suspèn les entrades per poder tenir espai per al possible aïllament d’afectats pel Covid-19. Pel que fa a les visites, només es permetrà l’entrada als centres en casos d’urgències. [Coronavirus: Espanya supera els 2.100 infectats | Últimes notícies en DIRECTE]

Quant als centres residencials d’atenció a la gent gran, les persones amb discapacitat i salut mental, el departament ha donat tres noves indicacions: reforçar les mesures higièniques, suspendre temporalment els nous ingressos a fi de disposar d’espai per a l’aïllament de possibles afectats i restringir al màxim les visites de familiars als centres. 

A més, el departament també ha suspès l’activitat en dos centres de dia de Barcelona a l’haver donat positiu dos usuaris, un de cada lloc. També es tanquen durant un període de mínim 15 dies els casals cívics de gent gran, les Casa del Mar i les ludoteques de la Generalitat.

Treball, Afers Socials i Famílies ha suspès l’activitat d’aquests dos centres de dia de la capital catalana seguint les instruccions de Salut i ha activat el Servei d’Assistència Domiciliaria (SAD) per donar resposta a les necessitats de les persones usuàries en situació de vulnerabilitat que viuen soles. 

Notícies relacionades

En el cas dels centres de dia que comparteixen edifici amb una residència, l’ordre del departament és assegurar que tant els usuaris com els professionals de la residència i del centre de dia estiguin en espais separats i no entrin en contacte.

La Generalitat també recomana a les entitats d’educació en el lleure anul·lar durant els pròxims 15 dies tota activitat que suposi la coincidència de menors i joves de centres educatius diferents.