El coronavirus arriba a un equip d'investigació de l'Àrtic

La missió MOSAiC analitza el gel, l'atmosfera i l'oceà per comprendre els bruscos canvis del clima

artico

artico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un membre d’un projecte científic internacional a l’Àrtic ha donat positiu en coronavirus, segons la revista ‘Nature. Prop de 20 membres de l’equip de la missió MOSAiC, que han estat en contacte amb el pacient, es troben en quarantena.

L’equip de científics i tècnics del projecte analitzen el gel, l’atmosfera i l’oceà per comprendre els bruscos canvis del clima àrtic. Per a això han ancorat el vaixell d’investigació ‘Polarstern’ al mig del gel marí de l’Àrtic.

El cap científic del projecte, Markus Rex, ha assenyalat que alguns dels membres en quarantena són casa seva sota la direcció de les agències de salut alemanyes, país al qual pertany la missió MOSAiC.

Notícies relacionades

El pacient encomanat encara no s’havia unit a la missió, però s’ha decidit retardar-ne l’inici per protegir els que són al barco, segons ha indicat la revista.

Proves

A més, a tots els integrants de MOSAiC se’ls ha realitzat una prova per descartar que tinguin coronavirus. La mesura s’ha pres abans que comencessin la quarantena a les seves cases, per poder minimitzar el risc d’exposició i transmissió.

Temes:

Coronavirus