CRISI SANITÀRIA

El president del Parlament Europeu es posa en quarantena

David Sassoli anuncia que exercirà la seva funció des de la seva casa de Brussel·les durant els pròxims 14 dies després d'haver passat el cap de setmana a Itàlia

zentauroepp52705653 david sassoli200310111506

zentauroepp52705653 david sassoli200310111506 / FRANCOIS WALSCHAERTS

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, ha decidit posar-se en quarantena i aïllar-se a la seva casa de Brussel·les, després d’haver estat aquest cap de setmana passat a Itàlia. «La nova recomanació introduïda pel Govern italià estén la zona de protecció a tot el territori nacional. Això té importants conseqüències en el comportament dels eurodiputats. Per aquesta raó, i després d’haver estat aquest últim cap de setmana a Itàlia, com a mesura de precaució, exerciré la meva funció com a president des de la meva casa de Brussel·les durant els 14 dies que indica el protocol sanitari», ha anunciat.

Sassoli també ha indicat que el Covid-19 obliga a tothom a «ser responsable i cautelós», que «és un moment delicat per a tothom» i que «el Parlament continuarà treballant en l’exercici de les seves funcions», perquè «cap virus pot bloquejar la democràcia».

Segons han explicat fonts del seu equip, el socialista italià va estar fins diumenge a Roma, fora de la zona zero, i no presenta cap símptoma, però ha decidit adoptar aquesta decisió per «responsabilitat» i per «donar exemple» després de l’actualització de les mesures adoptades per l’Executiu italià aquest dilluns.

Mesures de prevenció

L’Eurocambra també ha endurit les mesures de prevenció. La conferència de presidents i els grups polítics van decidir traslladar la sessió plenària d’aquesta setmana d’Estrasburg a Brussel·les per minimitzar possibles riscos.

Notícies relacionades

A més, aquest dilluns van decidir limitar a un dia –a només aquest dimarts– la sessió plenària que celebra avui un debat sobre l’evolució del coronavirus. No és l’única mesura de precaució que ha adoptat l’Europarlament. El 3 de març també va decidir limitar les activitats de la cambra i celebrar únicament aquelles que es consideren essencial.

La resta, visites, esdeveniments culturals, audiències i seminaris, han sigut suspesos durant tres setmanes. Juntament amb aquesta mesura, l’Eurocambra ha demanat a totes aquelles persones que hagin estat en zones de risc –la Xina, Hong Kong, Macau, Singapur, l’Iran, el Japó, Corea del sud i Itàlia– que no entrin a les seves instal·lacions i, si són funcionaris, empleats o eurodiputats, que es posin en quarantena i treballin des de casa.