MESURES DE CONTENCIÓ

Madrid tanca tots els centres educatius dues setmanes pel coronavirus

La mesura respon a una estratègia per evitar l'expansió del coronavirus a la regió, que concentra la meitat dels contagis a Espanya (577)

zentauroepp52713952 alumnos200310090052

zentauroepp52713952 alumnos200310090052 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern de la Comunitat de Madrid ha decretat la suspensió de tota l’activitat educativa a partir del dimecres 11 de març per evitar l’expansió del coronavirus a la regió, que concentra la meitat de contagis d’Espanya (577) i on ja s’han confirmat 16 morts, segons han confirmat a Efe fonts de l’Executiu.

Aquesta mesura, presa durant aquest dilluns durant la celebració d’un Consell de Govern extraordinari, afecta escoles, instituts, universitats i centres empresarials, entre d’altres. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha informat en roda de premsa d’aquesta mesura, adoptada en un Consell de Govern celebrat aquest dilluns amb caràcter extraordinari per determinar els passos a donar davant de l’avanç del coronavirus.

Notícies relacionades

Ayuso ha explicat que la mesura afecta l’activitat docent presencial «en tots nivells»: guarderies, educació infantil, primària, batxillerat, centres de formació professional i universitats. Únicament els centres d’educació especial continuaran oberts.

El coronavirus de la Xina supera els 110.000 contagis i més de 4.000 morts. La major part dels casos es concentren a la ciutat de Wuhan (província de Hubei), però el virus ha sortit de la Xina i ja ha arribat a un centenar de països, entre el quals els Vint-i-set de la Unió Europea.