baixada d'impostos

Casado demana un pla de xoc econòmic contra l'impacte del coronavirus

casado-egea

casado-egea / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha proposat aquest dilluns al Govern de Pedro Sánchez un pla de xoc, amb un «paquet de mesures extraordinàries i urgents» per fer front a l’impacte del coronavirus, després de «setmanes» d’espera davant d’un Sánchez que «continua sense donar la cara».

Així ho ha avançat el líder dels populars en una compareixença davant els mitjans a la seu del PP, en què ha criticat al cap de l’Executiu la falta d’explicacions en la crisi pel Covid-19, que ja afecta prop d’un miler de persones.

Notícies relacionades

«Mesures més urgents, més immediates i que donin més tranquil·litat als nostres compatriotes», ha assegurat Casado, que ha detallat algunes de les mesures d’aquest «pla de xoc», que passen, entre d’altres, per la devolució dels 2.500 milions «que es deuen a les comunitats autònomes» i la supressió de «les pujades fiscals».

Aquest decàleg de mesures, de marcat caràcter econòmic, inclouen també l’ampliació de 12 mesos de la tarifa d’autònoms, la cancel·lació de la contrareforma laboral, l’impuls del teletreball i destinar una partida per finançar el cost de les baixes per aïllament. També inclou la rebaixa a la meitat de l’Impost de Societats als sectors afectats.