mesura preventiva

El Papa farà l'àngelus dominical i l'audiència general de dimecres per 'streaming'

zentauroepp52658999 filed   01 march 2020  vatican  pope francis coughs while le200307141627

zentauroepp52658999 filed 01 march 2020 vatican pope francis coughs while le200307141627 / Evandro Inetti ZUMA Wire dpa

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Papa celebrarà la pregària de l’àngelus dominical i l’audiència general de dimecres des de la Biblioteca del Palau Pontifici i es transmetrà en vídeo per evitar la congregació de públic a la plaça de Sant Pere com a mesura de precaució en vista de la difusió del coronavirus.

Tant l’oració de l’àngelus com la catequesi de Francesc de dimecres es retransmetran en directe pel canal de televisió del Vaticà i la seva pàgina web, i es distribuiran als mitjans, decisió considerada necessària per adequar-se a les mesures aplicades a tot Itàlia per la prohibició de celebrar esdeveniments que congreguin moltes persones en vista del coronavirus.

Un cas de coronavirus a Ciutat del Vaticà

A Ciutat del Vaticà s’ha registrat un cas de coronavirus i algunes persones s’han posat en quarantena, va informar a Efe el director de l’Oficina de Premsa del Vaticà, Matteo Bruni.

«Aquestes opcions són necessàries per evitar els riscos de propagació del Covid-19 a causa de la congregació de persones durant els controls de seguretat per accedir a la plaça, com també es requereix per les autoritats italianes», va indicar el Vaticà en una nota.

També es va anunciar que fins al diumenge 15 de març se suspendrà la participació dels fidels convidats a les misses que celebra el Papa a Santa Marta cada matí.

197 morts a Itàlia

Els morts a Itàlia amb coronavirus han ascendit a 197 i les persones encomanades actualment ja són 3.916, segons les últimes dades de Protecció Civil. Dels contagiats, 2.394 es troben hospitalitzats amb símptomes de diversa entitat, 462 reben cures intensives i 1.060 es recuperen en quarantena a casa seva.

A Itàlia, la Conferència Episcopal va comunicar que durant la setmana totes les misses se suspendran a les tres regions més afectades pel Covid-19: la Llombardia, el Vèneto i l’Emília-Romanya.

Notícies relacionades

També en algunes províncies com Savona, Pesaro i Urbino, seguint la línia de les mesures aprovades pel Govern per aturar els contagis.

De moment es mantenen les misses dominicals, però s’han buidat les piques baptismals i s’ha prohibit donar-se la mà o fer-se petons durant l’intercanvi de la pau en la celebració i la comunió es donarà a la mà.