Una dona de 99 anys, tercera mort per coronavirus a Espanya

A la dona gran, que tenia patologies prèvies, se li va detectar el Covid-19 després de morir

greg / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Una dona gran de 99 anys, encomanada de coronavirus, va morir a l’Hospital Gregorio Marañón de Madrid el dimarts 3 el març, cosa que suposa la primera mort a la comunitat madrilenya i la tercera a Espanya. Segons han confirmat a Efe fonts del Govern regional, a la dona –que tenia altres patologies prèvies– se li va detectar la infecció per Covid-19 després de la seva mort.

La dona va donar positiu en la prova de coronavirus després de la seva mort. La pacient va morir dimarts passat a l’hospital i la prova de laboratori es va confirmar dimecres a la tarda.

La Comunitat de Madrid ha confirmat aquest dijous 89 casos positius per coronavirus, davant els 76 que hi havia aquest dimecres.  Els epidemiòlegs de la Direcció General de Salut Pública, seguint amb els protocols establerts, continuen portant a terme l’estudi epidemiològic de contactes de tots els casos, entre el personal sanitari i l’entorn familiar i social de cada pacient per activar les mesures de control i prevenció.

Notícies relacionades

El SUMMA 112 ha recollit fins ara 325 mostres a domicili i se’n recolliran 54 més. La Conselleria de Sanitat de Madrid ha habilitat sis laboratoris per a la realització de les proves: La Paz, Gregorio Marañón, 12 de Octubre, Ramón i Cajal, Fundació Jiménez Díaz i el de l’Hospital Puerta de Hierro. 

Morts a Biscaia i València

La mort d’aquesta dona és la tercera registrada a Espanya. La primera va ser la d’un home de 69 anys mort a València el 13 de febrer que, al principi, es va catalogar com un pacient de pneumònia greu i que va acabar morint a l’Hospital Arnau de Vilanova. La segona va ser la d’un home de 82 anys amb malalties cròniques que va morir a Biscaia aquest dimecres.