declaracions a rac-1

Juan José Omella admet contactes de «manera indirecta» amb els polítics presos

«Jo vull ser un home de comunió i no de confrontació», ha dit el nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

El cardenal arquebisbe de Barcelona ha anunciat que convidarà el Papa a visitar Espanya i que passi per Montserrat

zentauroepp52606914 omella200303135559

zentauroepp52606914 omella200303135559 / Victor Lerena

2
Es llegeix en minuts
Efe

El cardenal arquebisbe de Barcelona i nou president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Juan José Omella, ha admès que ha tingut contactes amb els polítics independentistes presos, tot i que no els ha anat a visitar a la presó, perquè ell és «pastor de l’església de Barcelona» i en la seva arxidiòcesi no hi ha les presons on compleixen pena els líders del procés.

El prelat sí que ha reconegut que els bisbes de les diòcesis on hi ha les presons han anat a visitar aquests presos, i ha aclarit que «això no vol dir que jo no hagi tingut contactes amb ells d’una altra manera indirecta». «Jo vull ser un home de comunió i no de confrontació, un home d’entesa i de pactes i no anar uns contra els altres. Aquest és el meu desig i el meu tarannà», ha remarcat el cardenal.

«Si puc ajudar en alguna cosa quan parli amb els polítics, l’hi diré. Fer un esforç seria molt bo i no mirar els altres com a enemics, com gent que volen la guerra. Treballem tots pel mateix, el bé comú, i per la mateixa societat», ha afegit.

Visita del Papa

Omella ha anunciat aquest dimecres que convidarà el papa Francesc a visitar Espanya i que passi per Montserrat, l’emblemàtic monestir benedictí que allotja la patrona de Catalunya,  la Moreneta. En declaracions a l’emissora RAC-1, Omella ha confessat que li agradaria «que el Papa visités Montserrat i la Moreneta, que és la patrona».

«És el meu desig que el Papa visiti Espanya i Catalunya. Jo l’hi proposaré però no sé si ho aconseguirem perquè a ell li agrada viatjar als llocs més perifèrics, més pobres, on hi ha persecucions, per donar ànims. No sé si vindrà algun dia a Espanya perquè no és perifèric, però si ho fes m’agradaria que passés per Catalunya», ha declarat el nou president de la CEE.

«Soc pecador, no soc perfecte»

Notícies relacionades

El cardenal ha confessat que no ha pogut encara parlar amb el papa Francesc: «Gairebé no he tingut temps. De tota manera el Papa havia d’estar d’exercicis espirituals, però a més va agafar un refredat i haurem d’esperar que passin uns dies». Sobre la campanya de descrèdit que alguns sectors van llançar per desacreditar-lo abans de ser elegit president de la CEE, Omella ha afirmat: «He vist algun intent de parlar malament de mi perquè he fet malament això i allò. Soc pecador, no soc perfecte».

«¿Que era una campanya contra mi? Doncs no ho sé, però els bisbes en definitiva som amics i ens estimem. I han apostat per mi. D’altres potser voldrien un altre bisbe de president, però una vegada ha sortit la votació han vingut tots a felicitar-me. Tenim una bona relació», ha aclarit. Preguntat sobre la seva relació amb el que va ser president de la CEE, Omella ha afirmat: «No tinc res en contra de Rouco Varela. És el meu germà, l'estimo molt, té molts valors. Ell té una manera de ser i jo la meva, però ens estimem. Hi ha coses en què potser no coincidim, però això sempre passa en la vida».