Les notícies que marcaran aquest dimarts, 3 de març del 2020

El Consell de Ministres dona llum verda a la llei del 'sí és sí' i altres notícies que marcaran l'actualitat d'aquest dimarts, 3 de març

zentauroepp52592657 la ministra de igualdad  irene montero  durante la inaugurac200302222611

zentauroepp52592657 la ministra de igualdad irene montero durante la inaugurac200302222611 / Jesus Hellin

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Aquest dimarts és un dia carregat informativament. El Consell de Ministres aprova la llei del ‘sí és sí’ i la nova ‘llei d’educació’ i el G-7 debat mesures coordinades per afrontar el coronavirus. Seran dues de les notícies que marcaran l’actualitat. Les repassem totes a continuació

Llum verda a les lleis del ‘sí és sí’ i d’educació

El Consell de Ministres aprova avui la llei de llibertats sexuals –coneguda com a llei del ‘sí és sí’– i la ‘llei d’educació’ que substituirà la LOMCE. La primera norma arriba marcada per una enganxada al si del Govern: Igualtat acusa Justícia d’haver demorat un mes i mig la seva aprovació. La llei preveu elevar les penes contra els violadors.

Sanitat debat avui tancar escoles pel coronavirus

El Ministeri de Sanitat debat tancar escoles a Madrid i el País Basc pel coronavirus mentre l’OMS reconeix que el coronavirus «no és la grip».  A més, els governadors de bancs centrals i els ministres de Finances del Grup dels Set (G-7), que agrupa els estats més rics del món, mantindrà aquest dimarts una reunió via telefònica per coordinar les seves actuacions de cara a reduir l’impacte de l’epidèmia  en el creixement global. Seguim en directe totes les notícies sobre l’evolució de l’epidèmia.

La banca es juga més de 7.000 milions amb la decisió de l’IRPH

El Tribunal de la Unió Europea decideix avui sobre la transparència de l’IRPH, l’índex que utilitzen el 10% de les hipoteques a Espanya.  Crèdits per a vivenda per valor de 23.000 milions es podrien veure afectats per la decisió judicial.

Els bisbes espanyols elegeixen el seu president

La Conferència Episcopal celebra la seva assemblea plenària en la qual els bisbes elegiran el seu nou president.  L’arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, i el de València, Antonio Cañizares, són els dos candidats que tenen més suports.

‘Superdimarts’ crucial als EUA

Notícies relacionades

Els candidats demòcrates a la Casa Blanca tenen avui una cita crucial. Gran part dels delegats s’elegeixen aquest ‘superdimarts’. Bernie Sanders parteix com a favorit però Joe Biden arriba reforçat després de rebre el suport de Pete Buttigieg i Amy Klobuchar, que s’han retirat de la carrera.

Netanyahu guanya les eleccions a Israel

Després de les terceres eleccions en menys d’un any, el primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, s’ha proclamat guanyador dels comicis. Els sondejos a peu d’urna li donen la victòria amb 37 escons. El Likud s’imposa per cinc seients a la coalició de centredreta Blau i Blanc i podria obtenir recolzament per aconseguir 60 dels 61 diputats necessaris per formar govern.