A VALÈNCIA

Una professora de Religió pregunta a alumnes de primer d'ESO si han «comès adulteri o fornicat»

Educació elabora un informe sobre el qüestionari enviat als estudiants per «ajudar-los a comprendre el sisè manament»

zentauroepp41927622 fracaso escolar190506183111

zentauroepp41927622 fracaso escolar190506183111 / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
Efe

Una professora de Religió d’una escola de València ha remès als seus alumnes de primer d’ESO un qüestionari en el qual se’ls pregunta si han «comès adulteri o fornicat», o han «practicat l’homosexualitat». La Inspecció de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana ha programat per a aquest dilluns una visita al Col·legi Immaculat Cor de Maria de Valencia per recollir informació i elaborar un informe sobre el qüestionari enviat als alumnes per «ajudar-los a comprendre el sisè manament», i que la Conselleria veu «totalment inapropiat».

Per la seva part, la direcció de l’escola ha demanat disculpes per un qüestionari que ha qualificat d’«inadequat», en el qual per saber si els alumnes han incomplert el manament que obliga a no cometre actes impurs una professora de Religió preguntava si han «comès adulteri o fornicat» o han «practicat l’homosexualitat». Fonts de la Conselleria d’Educació han manifestat a Efe que el qüestionari «atempta contra la intimitat» de l’alumnat, contra la llei de persones LGTBI i contra la llei 26/2018 de Drets i garanties de la infància i l’adolescència. «Atempta de fons contra els drets humans basats en valors de respecte a la intimitat, diversitat i pluralitat», assenyala la Conselleria, que recorda que tots els centres educatius sostinguts amb fons públics tenen l’obligació d’impartir el currículum oficial establert per a cada assignatura, «i aquests continguts no s’adeqüen a l’assignatura de Religió». 

A partir de l’informe que elabori la Inspecció educativa, que aquest dilluns anirà al centre per «recollir la informació de primera mà i verificar tot el que hagi passat», actuarà la Conselleria, que destaca la importància que en aquests casos puguin comptar amb queixes per escrit per «poder provar de forma administrativa i eficaç que aquesta situació s’ha donat en una aula».

Notícies relacionades

Per la seva part, la direcció del centre educatiu ha fet públic un comunicat en el qual demana disculpes per no haver sabut respondre al seu projecte educatiu cristià «inclusiu i integrador» en aquesta ocasió, i afirma que prendran les mesures oportunes per prevenir «aquest tipus d’errors». «Esperem que aquest fet aïllat no es converteixi en una excusa per atacar l’assignatura de Religió i a l’educació catòlica», afirma l’escola, que agraeix als pares que els hagin fet arribar el seu «malestar» perquè això els «ajuda a millorar».

El centre insisteix que posarà tot el seu «afany» perquè no es tornin a repetir «aquest tipus d’errors», que poden arribar a identificar-se «amb una falta de respecte per algunes opcions de vida i que no tenen a veure res amb la nostra concepció de l’ésser humà». A més, afirma que la professora ha reconegut en un comunicat remès als mateixos alumnes a qui va enviar el qüestionari que aquest era «inadequat», i demana als pares que «la confiança aconseguida en tants anys al servei de l’educació a València no es vegi trencada per aquesta circumstància».