el covid-19

Mil persones confinades a l'hotel del positiu en coronavirus a Tenerife

El turista italià infectat feia una setmana que s'allotjava amb la seva dona en un complex d'Adeje

La dona del metge infectat també ha donat positiu en el virus xinès

whatsapp-image-2020-02-25-at-183941

whatsapp-image-2020-02-25-at-183941

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El positiu per coronavirus d’un turista italià a Tenerife ha obligat, la matinada d’aquest dimarts, a confinar les més de 1.000 persones que s’allotgen a l’hotel H10 Costa Adeje Palace. A primera hora d’aquesta tarda, s’ha confirmat que la seva dona també està contagiada.

250220 coronavirus tenerife ep / periodico

Els turistes no poden sortir de l’establiment fins que es conegui el resultat de les proves definitives sobre aquest positiu, que estan en curs a Madrid. Fonts oficials han confirmat que s’ha pres aquesta mesura a l’activar-se els protocols sanitaris previstos per als casos de coronavirus, però han insistit que, formalment, en aquests moments no es pot parlar d’aïllament ni de quarantena, sinó de situació de vigilància. Les fonts han assenyalat que tant als clients com als treballadors de l’hotel se’ls aniran fent proves i en funció del resultat s’aniran prenent decisions. 

El ciutadà infectat, que ara es troba ingressat a l’Hospital Universitario Nuestar Señora de Candelaria. [Seguiu tota l’actualitat sobre el coronavirus | Últimes notícies en DIRECTE]

El turista, un metge procedent de la zona afectada d’Itàlia pel coronavirus, va començar a sentir-se malament i va anar a la Clínica Quirón del sud de Tenerife, on està hospitalitzat i aïllat després d’haver donat positiu en les proves realitzades.

Una vegada conegut el resultat positiu, la Conselleria de Sanitat ha activat el protocol per coronavirus que estableix l’obligatorietat de fer unes segones proves al Centre Nacional de Microbiologia de l’Institut de Salut Carles III.

Notícies relacionades

Aquests resultats se sabran a última hora d’aquest dimarts, ha informat la Conselleria de Sanitat, la titular de la qual, Teresa Cruz Oval, ha convocat de manera urgent el Comitè Executiu de les Canàries per informar de les últimes mesures respecte al coronavirus.

De confirmar-se les segones anàlisis, es tracta del segon cas de coronavirus de Wuhan detectat a les Canàries després d’un turista alemany, ja donat d’alta, donés positiu per un contagi a Alemanya i hagués de quedar-se aïllat a l’Hospital de La Gomera. 

Temes:

Coronavirus