el covid-19

El Parlament Europeu demana al personal que hagi estat en zones amb coronavirus guardar quarantena

La institució requereix que es confinin a casa seva i sol·licitin treballar a distància durant 14 dies

zentauroepp52399265 coronavirus200221092237

zentauroepp52399265 coronavirus200221092237 / GREG BAKER

3
Es llegeix en minuts
Efe

El Parlament Europeu (PE) ha demanat als treballadors que han tornat recentment dels països més afectats pel coronavirus, incloses les regions del nord d’Itàlia, que guardin quarantena i treballin des de casa durant 14 dies.

L’avís es dirigeix en concret als qui hagin tornat en les últimes dues setmanes de la Xina, Hong Kong, Macau, Singapur, Corea del Sud i les regions italianes de la Llombardia, el Piemont, l’Emília-Romanya i el Vèneto, segons una comunicació interna enviada per la Direcció de Personal de la institució, a la qual va tenir accés Efe.

El Parlament demana que els treballadors que no presentin símptomes i no creguin haver estat en contacte amb algú infectat es confinin voluntàriament a casa seva i sol·licitin treballar a distància durant 14 dies, el període que dura la quarantena del coronavirus. Si després d’aquest període no presenten símptomes, poden tornar a la feina sempre que hagin rebut llum verda per part del seu metge de capçalera. Per als qui sí que tinguin símptomes o hagin estat possiblement en contacte amb un afectat, el PE insta a buscar urgentment assistència mèdica i no tornar fins que el metge hagi donat el seu vistiplau.

L’Eurocambra compta amb 7.820 treballadors, repartits entre les seves seus a Brussel·les, on se’n troben uns 5.000, a Estrasburg (França) i Luxemburg, als quals s’afegeixen els 705 eurodiputats i els seus respectius assistents. En un dia de feina, per la institució hi passen unes 10.000 persones, sumant visitants, periodistes i lobbistes, segons dades de la mateixa institució, una quantitat superior que congreguen molts esdeveniments públics.

El personal del Parlament viatja amb freqüència, ja sigui a les circumscripcions dels respectius eurodiputats o en missions tant dins de la Unió Europea (UE) com a l’estranger. No seria estrany, per tant, que algun eurodiputat hagués visitat les zones afectades, en particular el nord d’Itàlia, el tercer país en nombre d’europarlamentaris, amb 76, i també el tercer que més personal aporta en general a la institució.

L’avís de l’Eurocambra és més estricte que l’emès per la Comissió Europea i el Servei Europeu d’Acció Exterior, que han recomanat al seu personal cancel·lar tots els viatges que no siguin imprescindibles a la Xina, Hong Kong i Macau, i han donat als qui hagin tornat recentment d’aquestes zones la possibilitat de treballar des de casa durant 14 dies.

Itàlia s’ha convertit en l’epicentre del coronavirus a Europa després de registrar almenys 231 afectats, entre els quals se’n comptabilitzen set de morts, tots d’edat avançada i/o amb patologies. El brot de virus ha afectat especialment les regions del nord del país, tot i que aquest dimarts s’ha detectat el primer cas al sud, a Sicília. 

El Regne Unit demana aïllament als que tornin d’Itàlia

Notícies relacionades

Les autoritats del Regne Unit han demanat als seus ciutadans que tornin del nord d’Itàlia que es quedin aïllats a casa seva, com a mesura per contenir l’extensió del coronavirus Covid-19. El ministre de Sanitat, Matt Hancock, ha assenyalat aquest dimarts que aquelles persones que tornin de les zones que són al nord de la ciutat italiana de Pisa que no surtin de casa durant 14 dies. La mesura també és recomanada per a qualsevol que hagi tornat recentment d’aquestes àrees.

Itàlia prova de contenir l’expansió del Covid-19, que ja ha causat set morts i més de 200 contagiats al nord, especialment a la regió de la Llombardia. «Si hi ha gent que ha estat en les àrees afectades que el Govern italià ha posat en quarantena, llavors haurien d’aïllar-se, ja sigui que tinguin o no els símptomes» del virus, va declarar el ministre a la cadena britànica BBC. Hancock va afegir que no està al corrent que hi hagi algun britànic a les zones italianes en quarantena, on uns 50.000 residents no poden sortir durant 14 dies sense un permís especial. Al Regne Unit hi ha 13 afectats amb el mal, però són persones que han estat o han visitat la Xina.