Nova tendència perillosa

La Guàrdia Urbana alerta del 'trencaboques', l'últim repte viral entre joves

El desafiament pot provocar un greu impacte a la boca i el cap de les víctimes

La Guàrdia Urbana alerta del 'trencaboques', l'últim repte viral entre joves

FERRAN NADEU

Es llegeix en minuts

El Periódico

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha avisat via Twitter sobre una nova pràctica viral que s’ha estès entre els adolescents. El repte, batejat com a ‘trencaboques’ consisteix que una persona s’acosta per darrere d’una altra i, amb una peça de roba, l’enganxa per davant dels turmells i la tira cap enrere, cosa que provoca que caigui de boca contra el terra.

Si la víctima no té temps de reaccionar i frenar l’impacte amb les mans, corre el greu risc de rebre un fort cop a la boca i al cap i fins i tot podria patir greus conseqüències com un traumatisme cranial. Pel que sembla, el repte es va iniciar a Mèxic Colòmbia i s’ha estès pels instituts a través de Tik Tok, l’aplicació mòbil de vídeos curts més descarregada al món només per darrere de WhatsApp Messenger.

La Guàrdia Urbana ha alertat pares i docents d’aquesta tendència i ha procedit a informar sobre els perills dels reptes virals. Segons un article de l’Observatori de la Salut de la Infància i l’Adolescència (FARS), els ‘challenges’ (terme en anglès utilitzat per referir-se a aquest tipus de reptes), són cada vegada més habituals a internet i sovint impulsats per ‘youtubers’ molt seguits pels joves per aconseguir visites, fama i beneficis econòmics.

Et pot interesar

Aquest tipus de desafiaments virals no han deixat de créixer en els últims anys, i fins i tot en alguns casos, han arribat a donar la volta al món. El perill està que molts d’aquests reptes no són tan inofensius com semblen.

Nombrosos reptes virals arriscats han sorgit en altres països i han acabat sent seguits per adolescents espanyols, com per exemple l’ ‘In my feelings challenge’, el ‘Hot water challenge’ o el ‘Condom challenge’, entre d’altres.