CAS A MÚRCIA

Les germanes que van denunciar una violació demanen ratificar-se per videoconferència

La defensa dels tres joves afganesos s'hi oposa i manté que la denúncia és falsa

violacion-murcia / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

La defensa de les tres germanes nord-americanes que van denunciar tres agressions sexuals la passada Nit de Cap d’Any a Múrcia ha sol·licitat que puguin ratificar la seva denúncia davant del jutjat per videoconferència amb l’objectiu d’escurçar el procés i abaratir costos, cosa que rebutja la defensa dels acusats.

L’advocat de les tres noies, Mariano Bo, ha remès al jutjat número 2 de Múrcia, que instrueix el cas, una sol·licitud en aquest sentit, ja que les noies van abandonar Espanya sense completar aquest tràmit, sense el qual no es pot continuar la instrucció del cas, cosa que va motivar les crítiques de la mateixa jutge que s’encarrega de les diligències.

En l’escrit, a què ha tingut accés Efe, s’apel·la a l’«economia processal», ja que una de les víctimes viu a França i les altres dues als Estats Units (Carolina del Nord i Ohio), i per això obtenir el seu testimoni a distància seria més ràpid que si s’han de desplaçar a Espanya. L’advocat posa a disposició del jutjat els contactes amb l’Ambaixada dels Estats Units a Espanya, amb la qual assegura que ja ha gestionat l’operació.

La defensa s’hi oposa

Per la seva banda, la defensa dels acusats ha remès un escrit en el qual s’oposa a aquesta mesura i considera que el procés burocràtic per tramitar la videoconferència internacionalment es prolongaria encara més en el temps. A més, estima que les denunciants han de testificar davant de la jutge i contestar les preguntes de les parts per aclarir les contradiccions que, segons la seva opinió, hi ha sobre la seva declaració inicial.

Notícies relacionades

La seva intenció és la de mostrar-los fotografies de converses amb els acusats, una cosa que considera que no es pot fer per videoconferència. L’advocat que defensa els presumptes agressors va emetre la setmana passada un comunicat en el qual acusava l’Ambaixada americana de voler entremetre’s en el procés per donar una «alerta de seguretat» a les joves nord-americanes que visiten Espanya i reiterava la seva opinió que la denúncia és falsa.

El 4 de febrer, la Fiscalia es va oposar a la petició que havia fet la defensa dels acusats d’arxivar la causa, basant-se, en part, en l’absència de ratificació de la denúncia. L’advocat havia aportat a la documentació del cas una conversa entre un dels acusats i una de les germanes a través d’una xarxa social el matí posterior a la suposada agressió, en la qual ella li preguntava si el podia visitar al seu apartament.