avís de seguretat

L'ambaixada dels EUA alerta sobre les agressions sexuals a joves a Espanya

Avisa de la dificultat de les víctimes per «espavilar-se en el sistema de justícia penal local»

La legació assenyala que té a disposició una llista d'advocats que parlen anglès

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’ambaixada dels Estats Units a Espanya ha emès en la seva pàgina web oficial una alerta de seguretat al·legant que s’ha produït un augment d’«agressions sexuals contra joves visitants i estudiants nord-americans a tot Espanya» i ha emplaçat els joves nord-americans a augmentar les mesures de precaució durant la seva estada a Espanya.

«El Ministeri de l’Interior d’Espanya informa d’un constant increment en el nombre d’agressions sexuals a nivell nacional durant els últims cinc anys. Això inclou un augment en les agressions sexuals contra joves visitants i estudiants nord-americans a tot Espanya», explica en la seva alerta informativa la legació diplomàtica nord-americana.

El missatge de l’ambaixada dels Estats Units arriba després del cas d’una denúncia presentada per tres joves nord-americanes que van acusar tres afganesos de violació, la presumpta falsedat de la qual està sent analitzada per un tribunal espanyol.

Precaucions durant l’estada

L’ambaixada assenyala que els ciutadans nord-americans «víctimes d’agressió sexual a Espanya» poden trobar «molt difícil» el fet d’haver d’«espavilar-se en el sistema de justícia penal local, que difereix significativament del sistema dels Estats Units».

«L’ambaixada dels Estats Units i el Consolat General emplacen els estudiants i visitants dels Estats Units a adoptar precaucions davant agressions sexuals durant la seva estada a Espanya», afirma la legació diplomàtica nord-americana. Davant de la situació actual per l’augment de casos d’agressions sexuals, l’ambaixada dels Estats Units ha llançat una sèrie de recomanacions als joves nord-americans de visita a Espanya, començant per un emplaçament a consumir alcohol «de manera responsable».

Notícies relacionades

«No consumeixi begudes que hagin estat fora del seu control. Utilitzi el sistema d’amics i viatgi amb un amic o amb un familiar. Si pateix una agressió sexual, truqui immediatament al 112. A més, estudiï contactar amb un advocat local per ajudar-lo a manejar-se en el procés de justícia penal i protegir els seus drets», recomana l’ambaixada.

Finalment, la legació assenyala que té a disposició dels nord-americans una llista d’advocats que parlen anglès.