sentència

L'Audiència de Càceres decideix que els patinets elèctrics que superin els 25 km/h necessiten permís de conduir

undefined46173828 fotodeldia  grafcat916  barcelona  07 12 2018   una familia 181213125119

undefined46173828 fotodeldia grafcat916 barcelona 07 12 2018 una familia 181213125119 / Quique Garcia

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Audiència Provincial de Càceres ha emès una sentència en la qual dictamina que els patinets elèctrics que superen els 25 quilòmetres/hora de velocitat o els 1000 watts de potència són ciclomotors i per al seu ús es necessita permís de conduir. La Sala desestima així el recurs d’apel·lació que l’acusat va interposar contra la sentència del Jutjat Penal número 2 de Càceres, que pretenia que es declarés que al ser un patinet elèctric no necessitava permís de conduir.

L’acusat va ser denunciat per un agent de la policia local per circular amb un patinet elèctric sense permís de conducció i el Jutjat Penal va declarar que per a aquest vehicle era necessari i que conduir mancant del mateix és un delicte contra la seguretat del trànsit. No obstant, el jutjat va absoldre l’acusat per un error de tipus al considerar que fonts oficials l’havien informat que en el seu cas no feia falta, assenyala en nota de premsa el Tribunal Superior de Justícia d’Extremadura (TSJEx). Malgrat absoldre’l, l’implicat va recórrer demanant que es declarés que el que conduïa no era un ciclomotor sinó un patinet elèctric i «no té l’obligació d’obtenir llicència per conduir».

En canvi, l’Audiència de Càceres en el seu fonament jurídic segon assenyala que el Reial Decret Legislatiu 6/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei sobre Trànsit, Circulació, de Vehicles a Motor i Seguretat Viària, considera «ciclomotor un vehicle de dues rodes, amb una velocitat màxima de 45 km/h o bé una potència contínua nominal màxima inferior o igual a 4 kw si és de motor elèctric, i són aquestes, apunten, «les característiques del vehicle que conduïa l’acusat». El recurs, per tant, ha quedat desestimat i la sentència és ferma.

Antecedents de fets

Notícies relacionades

S’ha de recordar que els fets en qüestió es remunten al dia 17 de setembre del 2019, quan l’acusat, major d’edat i sense antecedents penals, conduïa a Casar de Cáceres el vehicle de la seva propietat sense matrícula ciclomotor.

El vehicle conduït, un patinet elèctric, «té la consideració de ciclomotor i exigeix per a la seva conducció la tinença de permís o llicència», però el seu propietari desconeixia que aquest vehicle necessités llicència de conducció per al seu ús, ja que «havia sigut induït a error al no haver sigut degudament informat de la seva necessitat per conduir», recull la sentència.