Les cinc notícies que marcaran l'actualitat d'aquest dilluns, 10 de febrer del 2020

La sud-coreana 'Parásitos' fa història en els Oscars 2020 i altres notícies que marcaran aquest dilluns 10 de febrer

zentauroepp52215612 south korean director bong joon ho arrives for the 92nd osca200210032812

zentauroepp52215612 south korean director bong joon ho arrives for the 92nd osca200210032812 / ROBYN BECK

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Aquest dilluns ens llevem amb la ressaca d’uns Oscars en què la sud-coreana ‘Parásitos’ ha fet història a l’emportar-se el premi a la millor pel·lícula. És una les notícies d’aquest dilluns 10 de febrer. Les repassem totes a continuació.

Uns Oscar per a la història

Els Oscars 2020 seran recordats per la fita de ‘Parásitos’, la primera pel·lícula estrangera a guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula. S’ha emportat també les estatuetes a millor pel·lícula estrangera, millor director i millor guió. Joaquin Phoenix, Renée Zellweger, Brad Pitt i Laura Dern també s’han emportat un Oscar. Aquesta és la llista completa de premiats.

Pendents del coronavirus i el Mobile

Amazon ha anunciat que no acudirà a l’edició d’aquest any del Mobile pel coronavirus. L’organització del MWC, per la seva banda, realitzarà controls de temperatura, negarà l’accés als que procedeixin de la província xinesa de Hubei i exigirà als que arribin de la resta del país que demostrin que fa 14 dies que són foraSeguim les últimes notícies de l’epidèmia en directe.

La secretària judicial del 20-S declara en en judici als Mossos

La secretària judicial que va quedar atrapada el 20-S en el registre a la seu de la Conselleria d’Economia i va haver de sortir a mitjanit pel terrat declara avui com a testimoni en el judici a l’Audiència Nacional al major dels Mossos Josep Lluís Trapero. La secretària, Montserrat del Toro, ja va testificar en el judici del procés al Suprem sense que es difongués la seva imatge, com a mesura de protecció.

Mor el periodista David Gistau

Notícies relacionades

Dol en el món de la comunicació. El periodista David Gistau ha mort als 49 anys. Feia dos mesos que estava ingressat després de rebre un cop fatal mentre practicava boxa.

Torna la calor

Tal com va passar fa una setmana, les temperatures pujaran de nou aquest dilluns a Espanya de manera generalitzada, deixant màximes iguals o superiors als 20 ºC a fins a 21 províncies. La pujada dels termòmetres no afectarà Galícia, el Cantàbric i les Balears. A Galícia i el Cantàbric s’han activat, a més, avisos per fort onatge.