onze persones detingudes

Destapen un frau de sis milions d'euros pel cobrament de pensions de morts

La Policia va analitzar 75 comptes bancaris dels quals 40 eren pensions disfrutades durant més de 10 anys

policia-nacional

policia-nacional

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Policia Nacional ha destapat un frau de més de sis milions d’euros pel cobrament de pensions de persones mortes amb la detenció d’11 persones –una d’elles un empleat de banca– com a presumptes responsables de delictes contra la Seguretat Social, estafa, falsedat documental i apropiació indeguda.

Notícies relacionades

Durant l’operació, que es va desenvolupar durant el 2019 a 21 províncies, es van analitzar 12.586 abonaments indeguts, 75 comptes bancaris, 23 casos amb més de 100.000 euros defraudats i 40 pensions cobrades durant més de 10 anys. Entre els casos investigats, 22 havien mort fa dues dècades i onze dels morts eren pensionistes espanyols a l’estranger.

La investigació, segons ha informat aquest dimecres la Policia, ha suposat «un repte per als agents» a Àlaba, Alacant, Almeria, Astúries, Barcelona, Càceres, Cantàbria, Còrdova, Girona, Huelva, la Corunya, Las Palmas, Madrid, Màlaga, Múrcia, Orense, Pontevedra, Santa Cruz de Tenerife, Sevilla, València i Saragossa. Entre els casos més rellevants hi ha el d’una dona que es va presentar en un banc amb una «actriu» que es va fer passar per la seva mare, que havia mort quatre anys abans, per falsificar la seva firma per ser la titular del compte i poder treure els diners.