La Guàrdia Civil continua buscant el responsable del dron que va volar aquest dilluns a Barajas

La presència de l'aparell va obligar a paralitzar el trànsit aeri de l'aeroport durant dues hores

GRAF2772. MADRID, 17/04/2019.- Los ocho drones de la Dirección General de Tráfico (DGT) han comenzado ya a estar plenamente operativos por vez primera para vigilar todas las carreteras españolas, principalmente las convencionales, y transmitir imágenes al centro de gestión de este organismo, coincidiendo con la operación de Semana Santa. Responsables de la DGT han presentado este miércoles el funcionamiento de estos aparatos y su capacidad para grabar a grandes distancias y transmitir imágenes del estado de la circulación de las carreteras, cualquier tipo de incidencias como accidentes y toda clase de infracciones incluidas el uso del móvil al volante y la no utilización del cinturón de seguridad. EFE/ Chema Moya

GRAF2772. MADRID, 17/04/2019.- Los ocho drones de la Dirección General de Tráfico (DGT) han comenzado ya a estar plenamente operativos por vez primera para vigilar todas las carreteras españolas, principalmente las convencionales, y transmitir imágenes al centro de gestión de este organismo, coincidiendo con la operación de Semana Santa. Responsables de la DGT han presentado este miércoles el funcionamiento de estos aparatos y su capacidad para grabar a grandes distancias y transmitir imágenes del estado de la circulación de las carreteras, cualquier tipo de incidencias como accidentes y toda clase de infracciones incluidas el uso del móvil al volante y la no utilización del cinturón de seguridad. EFE/ Chema Moya / Chema Moya (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Civil continua provant de localitzar la persona que va fer volar un dron ahir a la zona de l’aeroport d’Adolfo Suárez Madrid-Barajas, cosa que va obligar a paralitzar el trànsit aeri dues hores, han informat a Europa Press fonts de la Comandància de Madrid.

Ahir, els agents especialitzats en aquestes aeronaus no tripulades van identificar diverses persones com a possibles implicats, però després es va demostrar que no tenien res a veure amb aquest incident. Fonts d’Enaire van explicar que dos pilots van notificar ahir al matí l’albirament d’uns drons, per la qual cosa es va activar un procediment de desviació massiva d’avions, denominat ‘Rate 0’, que impedeix l’enlairament i aterratge d’avions a l’aeroport.

Les sancions per l’ús de drons i aeronaus pilotades per control remot estan regulades per un Reial Decret de 15 de desembre del 2017, que estableix fortes multes tant per a aficionats com per a professionals que incompleixin la normativa.

Enaire ha recordat que els drons «no són joguines». Per fer volar un dron en espai aeri controlat es requereix prèviament un estudi aeronàutic de seguretat que analitzi i mitigui els possibles riscos i una vegada obtinguda l’autorització de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), contactar amb el Departament de Coordinació Operativa d’Espai Aeri d’Enaire per coordinar la seva operació (cop@enaire.es).

Notícies relacionades

Existeix a disposició de pilots i operadors de drons una web específica i l’aplicació drones.enaire.es, amb dades d’informació aeronàutica per a la identificació de possibles restriccions per volar drons en un determinat espai aeri d’acord amb la legislació vigent.

L’Agència Estatal de Seguretat Aèria (Aesa) va posar ahir un tuit en el qual recorda que volar drons en les proximitats d’un aeroport és una infracció «greu» i que les sancions poden arribar als 90.000 euros.