El Parlament balear valida el decret contra el turisme d'excessos amb l'únic vot en contra de Vox

El Pacte rebutja la petició del PP, Ciutadans, El Pi i Vox que es tramiti com a projecte de llei

El balcòning queda prohibit a tot el territori balear

zentauroepp26680465 fiesta magaluf190415121943

zentauroepp26680465 fiesta magaluf190415121943 / JAIME REINA

2
Es llegeix en minuts
Virginia Eza

El ple del Parlament ha aprovat aquest matí la validació del decret llei contra el turisme d’excessos i ha acabat així la seva tramitació. La votació s’ha produït després que els partits del Pacte rebutgessin la petició del PP, Ciutadans, El Pi i Vox que el decret, en vigor des del 23 de gener quan es va publicar al BOIB, es tramités com a projecte de llei. Malgrat aquesta negativa i de les crítiques d’aquests partits a qüestions que consideren millorables o que generen dubtes, tots han votat a favor de la validació tret de Vox.

«Era el moment d’actuar amb mesures contundents, necessàries i valentes que desterrin del nostre territori determinades pràctiques», ha afirmat el conseller de Turisme, Iago Negueruela, en la seva defensa del decret, tal com informa ‘Diario de Mallorca’. Ha precisat que es tracta d’una «aposta decidida per la qualitat» turística i ha ressaltat que aquesta «pot veure’s danyada per imatges que afecten la nostra marca i competitivitat» com a destí. Negueruela ha defensat la necessitat que el decret llei s’apliqui immediatament per evitar que aquesta temporada turística es produeixin de manera habitual aquestes pràctiques del turisme d’excessos, per la qual cosa ha rebutjat la tramitació com a projecte de llei que demanava l’oposició ja que això allargaria la seva posada en pràctica.

Amb aquesta normativa queden prohibides a l’Arenal a Platja de Palma, Magaluf i el West End de Sant Antoni a Eivissa les excursions etíliques, la venda d’alcohol en comerços entre les 21.30 hores i les vuit del matí, les barres lliures, els ‘happy hours’, la publicitat que incentivi el consum etílic o l’exhibició de begudes alcohòliques o la seva autodispensació i venda en màquines, entre altres mesures.

El balcòning queda prohibit a tot el territori balear, igual com la concessió de noves llicències per a les ‘boat parties’ durant dos anys, una qüestió que es regularà en la llei general de turisme.

El decret, que estarà en vigor durant cinc anys, inclou multes de fins a 600.000 euros i el tancament d’establiments entre un i tres anys per als quals incompleixin la normativa.

Notícies relacionades

A més, el tot inclòs en establiments hotelers i de restauració es limitarà a tres begudes per persona per dinar i sopar, sense poder acumular les no consumides per a un dels serveis. Als locals de lleure l’alcohol s’haurà de vendre per preu unitari.

A més es prohibeixen les pràctiques que utilitzen les dones com un reclam per comercialitzar l’alcohol als locals, com per exemple la seva exhibició en roba interior.

Temes:

Botellon Balears