LA NIT DE CAP D'ANY

Tres detinguts per violar tres germanes nord-americanes a Múrcia

Les noies, de 23, 20 i 18 anys, van ser assaltades en una vivenda del barri de Santa Eulalia després de celebrar Cap d'Any

violacion-murcia / periodico

2
Es llegeix en minuts
Ana Lucas

Aquest dijous la Policia Nacional ha detingut tres joves acusats de les violacions denunciades per tres germanes nord-americanes la nit de Cap d’Any al domicili d’elles al barri murcià de Santa Eulalia.

Segons fonts de la Delegació del Govern i de la policia, els arrestats, que són de nacionalitat afganesa i tenen entre 20 i 25 anys, passaran la nit al calabós de la comissaria.

No se’ls prendrà declaració fins demà, mentre es continua amb la investigació rastrejant les imatges de les càmeres de seguretat de la zona on era el bar de copes en què les noies, de 18, 20 i 23 anys, celebraven el final d’any. Pel que sembla, les víctimes i els presumptes agressors van coincidir en un ambient festiu en les celebracions per rebre l’any 2020. En un moment donat, els individus van convèncer les noies per anar tots junts a un domicili, amb l’excusa de seguir la festa.

Elles van acceptar, i la casa triada va ser la d’una de les dones, vivenda ubicada a la barriada de Santa Eulalia. I el que prometia ser una celebració es va convertir en un malson quan, segons el seu relat, es van veure acorralades pels tres subjectes, que les van forçar sexualment contra la seva voluntat. Les tres víctimes són germanes i naturals d’Ohio, als Estats Units. A dues d’elles les van penetrar vaginalment. La tercera va poder repel·lir l’agressió, tot i que també va patir lesions, expliquen fonts pròximes al cas.

Tornaven a casa després d’estudiar

Una de les víctimes (la més jove, de 18 anys) també va ser colpejada pels individus. Segons el relat de les víctimes, els violadors no van utilitzar preservatiu, per la qual cosa s’espera que, per l’ADN, puguin ser localitzats més fàcilment, en el cas d’estar fitxats. Una de les noies estava cursant uns estudis a Múrcia i tenia previst tornar avui als Estats Units, després d’un quadrimestre aquí.

Notícies relacionades

Les seves germanes havien vingut a veure-la fa quinze dies. També pensaven tornar al seu país avui. Després d’interposar la denúncia pertinent davant de la Policia Nacional, les víctimes es van traslladar al Virgen de la Arrixaca, on van ser sotmeses a un examen forense, que corroborarà les agressions sofertes.

En el seu compte de Twitter, el secretari tercer de la Mesa del Congrés, Javier Sánchez Serna, diputat de Podem per Múrcia, ha dit que «fa uns dies alguns es burlaven de les dones que sortien als carrers de Múrcia a cridar ‘El violador eres tú’. Avui no diran res. Fa falta una acció de govern decidida per deixar clar que només sí és sí». 

Temes:

Violacions