Expansió del virus

Coronavirus: el Regne Unit confirma els seus dos primers casos

Es tracta de dues persones de la mateixa família, que estan rebent atenció mèdica

zentauroepp52061573 hospital200131132749

zentauroepp52061573 hospital200131132749 / Peter Byrne PA Wire dpa

1
Es llegeix en minuts
Efe

Dues persones pertanyents a la mateixa família han donat positiu per coronavirus a Anglaterra, els primers casos al Regne Unit, segons ha confirmat aquest divendres l’assessor mèdic del Govern britànic, Chris Whitty. 

[Seguiu aquí les últimes notícies del coronavirus en directe].

En un comunicat, Whitty ha indicat que els dos pacients «estan rebent cures especialitzades dels serveis sanitaris», tot i que no ha revelat on, i ha afegit que s’estan utilitzant «procediments de control d’infeccions a fi de prevenir que el virus es propagui».

Arran del brot del coronavirus a la Xina, un avió contractat pel Regne Unit des de Wuhan aterrarà avui a les 13.00 GMT (14.00 hora espanyola) a la base militar de Brize Norton, a Oxfordshire (als afores de Londres) amb 200 passatgers, 150 britànics i 50 estrangers més –entre ells, 20 espanyols– que havien quedat atrapats a la regió xinesa.

«L’NHS [servei sanitari públic britànic] està extremadament ben preparat i acostumat a gestionar infeccions i ja estem treballant ràpidament per identificar qualsevol contacte que els pacients hagin tingut perquè [el virus] no es propagui», va afirmar l’assessor mèdic en l’esmentada nota.

Mesures de control

Va remarcar que els serveis mèdics d’aquest país s’han estat preparant per afrontar possibles casos al Regne Unit de coronavirus i va assegurar que el país disposa de «fortes mesures de control d’infecció per respondre de manera immediata».

Notícies relacionades

«Continuarem treballant estretament amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i amb la comunitat internacional mentre el brot continua desenvolupant-se a la Xina per assegurar-nos que estem preparats per a qualsevol tipus d’eventualitat», va manifestar.

L’OMS va declarar aquest dijous l’emergència internacional davant de la presència en gairebé una vintena de països del coronavirus de Wuhan, i per por que l’epidèmia pugui arribar a països amb sistemes sanitaris insuficients per aturar la ràpida infecció.