A LA GOMERA

Un turista alemany, primer cas de coronavirus a Espanya

Es tracta d'un pacient que es troba ingressat i aïllat a la Gomera (Canàries)

coronavirus-personasl-medico

coronavirus-personasl-medico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Centre Nacional de Microbiologia de l’Institut de Salut Carles III ha confirmat aquest divendres el primer cas de coronavirus 2019-nCov a Espanya.

[Seguiu aquí tota la informació del coronavirus en directe]

Es tracta d’un pacient que es troba ingressat i aïllat a l’Hospital Virgen de Guadalupe de La Gomera (Canàries). El pacient formava part d’un grup de cinc persones que la Direcció General de Salut Pública de les Canàries havia mantingut en observació després de tenir coneixement que havien estat en contacte a Alemanya amb un pacient diagnosticat d’aquesta infecció xinesa. 

Es tracta d’un grup de cinc turistes alemanys, dos dels quals havien mantingut contacte directe amb una persona encomanada a Alemanya. El Govern alemany va alertar dimecres a les autoritats sanitàries espanyoles que aquestes dues persones havien viatjat a l’illa de La Gomera, on van ser localitzats al municipi d’Hermigua.

Aquestes dues turistes compartien casa amb uns altres tres alemanys, que també van ser ingressats a l’Hospital Virgen de Guadalupe i que han estat en aïllament. Sanitat indica que els pacients continuaran sent atesos a l’Hospital de La Gomera amb les indicacions terapèutiques i de protecció que indica el protocol per a aquests casos.

L’estat de salut del cas detectat és fins aquest moment bo, cosa que, segons la Conselleria de Sanitat, apunta que la infecció per aquest coronavirus cursa majoritàriament de forma lleu.

Agrega que mentre l’evolució dels pacients sigui favorable, no hi ha indicació de trasllat de centre hospitalari per la qual cosa es considera que la seva continuïtat a l’Àrea de Salut de La Gomera continua sent la millor opció per a l’assistència als pacients. A més defensa la capacitat del sistema sanitari per assistir a aquest tipus de casos.

coronavirus / periodico

Notícies relacionades

Tal com està previst en el protocol que s’ha vingut explicant aquests dies, demà hi haurà una reunió ministerial d’avaluació i seguiment del coronavirus, presidida pel ministre, Salvador Illa

El president de les Canàries, Ángel Víctor Torres, la consellera de Sanitat regional, Teresa Cruz Oval, i el cap d’Epidemiologia i Prevenció de la Direcció General de Salut Pública informaran demà del seguiment que es realitzarà a aquests pacients.