a pocs dies del judici

Els investigadors del 'crim de la Urbana' descobreixen una nova trucada entre els acusats

Alberto López va comprar un mòbil de prepagament que tan sols va utilitzar la nit de l'assassinat de Pedro Rodríguez per trucar a Rosa Peral

zentauroepp38491487 caso guardia urbana  albert l pez    rosa peral y pedro  vic181119131622

zentauroepp38491487 caso guardia urbana albert l pez rosa peral y pedro vic181119131622

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conegut com el ‘crim de la Urbana’ té una mica més de llum després de l’aparició d’una nova prova dies abans que iniciï el judici (31 de gener) a l’Audiència de Barcelona contra Rosa Peral i Alberto López, els dos guàrdies urbans acusats d’assassinar el maig del 2017 un company del cos, Pedro R., en un triangle amorós.

Segons ha informat ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar EL PERIÓDICO, els investigadors han descobert que Alberto López, que sempre ha defensat que tan sols va ajudar Rosa Peral a desfer-se del cos, va comprar dies abans del crim un telèfon mòbil de prepagament que només va utilitzar la nit dels fets. Un fet que apuntalaria la tesi de l’acusació que existia premeditació. Tots dos estan acusats de matar Pedro Rodríguez i calcinar el seu cadàver al maleter del seu cotxe al pantà de Foix.

Segons avança l’esmentat diari, la nova troballa mostra que, després d’una primera trucada perduda entre tots dos i una conversa telefònica, Alberto López va fer una nova trucada perduda a Rosa Peral –a qui se li va trobar un telèfon a la cel·la fa un mes– amb el nou mòbil prepagament que l’acusació creu que és un senyal. Hores després de les trucades, Alberto López es va presentar a casa de Rosa Peral, tot i que es desconeix si Pedro ja estava mort o no.   

Relació tòxica

La fiscalia afirma que Alberto i Rosa van iniciar una relació sentimental el 2012 quan la dona encara estava amb el seu marit, un mosso, amb qui va tenir dues filles. Anys després, el 2016, va començar un tercer idil·li amb Pedro Rodríguez, també guàrdia urbà, que «simultaniejo» amb el seu matrimoni i amb el seu amant. Al final, Rosa es va separar i se’n va anar a viure amb Pedro R. Al cap d’uns mesos, el gener del 2017, Alberto va descobrir aquest vincle sentimental, cosa que va provocar un total distanciament amb qui havia sigut el seu amant. L’imputat, a més, «com a venjança», va decidir revelar a Pedro que la seva nòvia actual havia tingut una aventura amb els dos alhora. Aquesta revelació va generar en la víctima «un clima creixent de desconfiança».

Notícies relacionades

Van passar els mesos i, entre el març i l’abril del 2017 es va produir un nou acostament entre Rosa i el seu antic amant, Alberto. La fiscalia afirma que després de la represa d’aquesta relació sentimental, els dos imputats van acabar que Pedro Rodríguez l’«obstaculitzava». Per aquesta raó, a la matinada del 2 al 3 de maig del 2017, Rosa i Alberto van decidir «conjuntament o un d’ells amb l’absència de l’altre» acabar amb la vida de Pedro R. de forma violenta a la casa de la dona a Vilanova i la Geltrú.

L’acusació pública no precisa com es va produir el crim, ni l’arma que es va utilitzar. Després, els dos imputats van ficar el cos sense vida del guàrdia urbà en un cotxe, al qual van calar foc en un camí pròxim al pantà de Foix, on va ser localitzat. Els dos acusats són a la presó des de la seva detenció, el maig del 2017.