Prevenció

Coronavirus: Austràlia evacuarà els seus ciutadans a una remota illa de l'Índic

Els evacuats, amb prioritat els nens i persones grans, s'hauran de sotmetre a una quarantena obligatòria de 14 dies

control

control

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern d’Austràlia ha confirmat aquest dimecres que evacuarà els seus nacionals que es troben a la ciutat xinesa de Wuhan, epicentre del brot d’un nou coronavirus, fins a l’illa de Christmas, a l’oceà Índic, on seran posats en quarantena.

El primer ministre australià, Scott Morrison, va anunciar des de Canberra que el pla de repatriació ha sigut tancat avui durant la reunió del Comitè Nacional de Seguretat i que aquest donarà prioritat a nens i persones grans, tot i que encara falta el permís de la Xina.

[Segueix aquí les últimes notícies del coronavirus].

Segons les dades oficials, hi ha uns 600 australians registrats en la província de Hubei, la capital del qual és Wuhan i on les autoritats xineses han imposat des de la setmana passada el tancament de tots els transports de sortida de la ciutat.

La repatriació es coordinarà des del consolat d’Austràlia a Xangai i l’aerolínia Qantas s’ha ofert a contractar un avió per a les tasques de repatriació.

Els evacuats s’hauran de sotmetre a una quarantena obligatòria de 14 dies en un centre mèdic habilitat a l’illa australiana de Christmas, que es troba a uns 2.360 quilòmetres al nord-oest de Perth, a l’estat d’Austràlia Occidental.

Sis persones infectades

Austràlia, on fins al moment s’han detectat sis casos de persones infectades amb la pneumònia de Wuhan, ha recomanat avui als seus ciutadans reconsiderar qualsevol viatge a la Xina.

L’últim cas detectat al país oceànic va ser anunciat aquest dimarts en un comunicat del govern de l’estat de Queensland; un home xinès de 44 anys procedent de la ciutat de Wuhan que es troba sota aïllament en un hospital de la localitat de Gold Coast.

Notícies relacionades

La Comissió Nacional de Sanitat xinesa ha elevat avui a 132 els morts pel nou coronavirus causant de la pneumònia de Wuhan i a 5.974 els casos confirmats a escala nacional, mentre els contagis a l’estranger també continuen en augment.

Els símptomes del nou coronavirus, denominat 2019-nCoV provisionalment per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), són en molts casos semblants als d’un refredat, però poden venir acompanyats de febre i fatiga, tos seca i dispnea (dificultat per respirar).