PROTOCOL

Un possible cas de coronavirus a Torrevella activa el pla d'aïllament

Una turista islandesa que ha estat recentment a Wuhan ingressa a l'hospital alacantí amb símptomes compatibles amb el virus originat a la Xina

torrevieja-2-640x247

torrevieja-2-640x247

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un possible cas de coronavirus en una turista islandesa de 66 anys que recentment ha estat a la ciutat xinesa de Wuhan ha activat el protocol preventiu d’aïllament a l’hospital de Torrevella (Alacant).

Fonts sanitàries han informat que aquesta dona ha acudit aquest dilluns a la tarda a l’hospital alacantí amb símptomes de patir una malaltia respiratòria del tipus de l’habitual grip (febre i tos) tot i que també compatibles amb el coronavirus, i han afegit que al comunicar que havia sigut feia poc temps a Wuhan s’ha activat immediatament el protocol d’aïllament.

Hospitalitzada juntament amb la seva parella

La islandesa ha acudit al centre hospitalari juntament amb la seva parella, un compatriota de 52 anys i sense símptomes, i tots dos han quedat ingressats en habitacions incomunicades amb la resta de pacients de l’hospital.

Pel que sembla, tots dos han arribat recentment amb avió a Alacant per passar un període vacacional en una població al sud de la província.

Notícies relacionades

El personal sanitari ha pres mostres de la dona amb els símptomes i ja les ha enviat a l’Institut de Salut Carles III de Madrid, centre de referència a Espanya que haurà d’aclarir si es tracta d’un positiu de coronavirus.

Paral·lelament, l’hospital de Torrevella ha comunicat aquesta situació a l’àrea de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana.