UNA XACRA SOCIAL

Un home assassina la seva dona a Lugo i després se suïcida

Si es confirma la seva naturalesa masclista, seria el sisè assassinat ocorregut a Espanya des de començament d'any

El presumpte autor de la mort no tenia antecedents i no pesava sobre ell cap mesura cautelar

un hombre mata a su mujer en a pastoriza / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un home ha matat la seva dona al municipi de Lugo d’A Pastoriza i posteriorment s’ha tret la vida, en un presumpte crim de violència masclista que investiga la Guàrdia Civil.

La dona, M. I. F., de 79 anys, que van trobar al seu domicili al voltant de les 20.30 hores la seva neta i la parella d’aquesta, presentava un fort cop al cap i molta sang, a més de diversos talls a la cara i el coll, han informat a Efe fonts de la investigació. Els agents han trobat quatre ganivets ensangonats a la cuina.

El cadàver de l’home, de 82 anys, es va trobar a l’exterior de la vivenda sota una finestra, que estava oberta. El presumpte assassí, que no tenia antecedents de violència masclista i, per tant, no hi pesaven mesures cautelars, també presentava talls al canell.

Tots dos convivien a la parròquia de Crecente d’aquesta localitat i la víctima hauria sigut agredida aquest dissabte a la nit, segons ha avançat el diari ‘El Progreso’. La dona presentava un fort cop al cap i molta sang, a més de diversos talls a la cara i el coll.

La Delegació del Govern per a la Violència de Gènere ha indicat en el seu compte oficial de Twitter que està obtenint informació sobre aquesta nova agressió mortal.

En cas de confirmar-se que es tracta d’un nou assassinat masclista, la d’A Pastoriza seria la sisena dona morta el 2020 per aquests casos i s’elevarien a 1.039 les dones víctimes mortals de violència masclista des del 2003, any en què van començar a registrar-se aquests homicidis. A més, es troben en investigació dos possibles casos més a Toledo i Granada.

Condemna del Govern

Sobre aquest nou crim masclista, la ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha deixat el següent missatge a Twitter: «Una abraçada per a la família i amistats de la dona assassinada a Lugo ahir. I gràcies a tots i totes les professionals que treballen sense parar per fer front a la violència masclista. Ens volem vives».

Notícies relacionades

Formacions polítiques gallegues han condemnat aquest nou cas. «Mentre hi ha qui continua negant que existeix, el masclisme continua matant. No viurem en llibertat fins que erradiquem la violència masclista», ha tuitejat En Marea.

Galícia en Comú, d’altra banda, ha lamentat que la violència masclista colpegi de nou Galícia: «Continuarem lluitant, dia a dia, perquè cap dona hagi de patir aquest grau de violència intolerable. Ni una menys». A Pastoriza decretarà dos dies de dol oficial