DESPRÉS DE LA TEMPESTA

La Generalitat xifra en 15 milions la inversió per reparar els danys del 'Gloria'

Aquesta quantitat és la necessària per pal·liar els desperfectes del temporal a les zones no urbanes

playa-gav

playa-gav

1
Es llegeix en minuts

El conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet, ha xifrat en uns 15 milions la inversió necessària per reparar els desperfectes causats pel ‘Gloria’ a les zones no urbanes del litoral català i ha avisat que serà precís repensar com planificar les infraestructures afectades.

En una entrevista a l’emissora RAC-1, Calvet ha assenyalat que els trams seminaturals i naturals de la costa catalana requeriran aproximadament «entre 10 i 15 milions d’euros», però ha matisat que no tots necessàriament han d’anar «a càrrec de la Generalitat».

D’acord amb el conseller, el Govern encara està «avaluant els danys», així que qualsevol estimació de cost «és encara prematura».

Ha indicat també que abans de tornar a construir o remodelar les infraestructures perjudicades, «caldrà plantejar-se com fer-ho, mantenint l’activitat humana i econòmica» perquè, ha dit, «potser en alguns llocs s’hauran de fer diferents».

Prova pilot al Delta

Notícies relacionades

Sobre la situació al delta de l’Ebre, que ha quedat arrasat per la tempesta, ha explicat que la Generalitat està estudiant portar a terme una prova pilot per prevenir que es repeteixin els efectes de catàstrofes com aquesta.

Es tracta d’uns «discos inflables» que se situen en el fons del mar a certa distància de la platja i s’inflen amb aigua quan hi ha un avís per vent, de manera que eviten que les onades impactin contra la línia de la costa.