Quatre morts a Catalunya i 13 a tot Espanya

L'última víctima és un pescador que ha caigut al mar a Calafat (Tarragona)

Trobats aquest dijous els cadàvers de dos desapareguts a Cabacés i Jorba

estem-treballant-coordinadament-amb-els-diferents-cossos-demergncies-com-agentsruralscat-amb-els-quals-hem-fet-les-tasques-de-rescat-a-jorba-glor / periodico

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Un pescador ha mort a l’Atmella de Mar (Tarragona) quan estava pescant. La força d’una ona l’ha arrossegat cap al mar. Amb aquesta mort s’eleven a quatre els morts a Catalunya.

La víctima és un home de 50 anys que ha mort sobre les 16.50 hores d’aquest dijous al ser arrossegat per una ona quan pescava a les roques. L’home ha sigut rescatat per un helicòpter de Salvament Marítim i ha sigut atès per efectius dels Bombers de la Generalitat i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que no han pogut fer res per salvar-li la vida.

Trobats sense vida dos desapareguts

Aquest dijous, els Mossos han localitzat a l’interior del seu vehicle el cos sense vida de l’home desaparegut a Cabacés (Priorat). Aquest matí, el cadàver d’un conductor desaparegut a Jorba (Anoia) pel temporal ‘Gloria’ també ha sigut localitzat. El saldo de víctimes mortals pel temporal s’eleva a 13: quatre a Catalunya, cinc al País Valencià, dos a Andalusia, un a Castella i Lleó i un altre a Astúries.

[Seguiu les últimes notícies en directe del temporal ‘Gloria’]

Els Bombers de la Generalitat havien activat aquest dijous la recerca de dues persones desaparegudes pel temporal ‘Gloria’ a Catalunya.  La recerca del tripulant d’un mercant que havia desaparegut a Palamós (Baix Empordà) el primer dia de la borrasca i la d’un altre home a Cabacés (Priorat), que ocupava un vehicle que ha sigut trobat submergit aquest dijous. 

Segons han informat els Bombers de la Generalitat, l’home desaparegut a Jorba, que havia sortit aquest matí amb el seu cotxe, ha sigut localitzat sense vida dins del seu vehicle. El camí per on circulava s’ha tancat, però ell hi ha passat abans. Mentrestant, segueix la recerca dels desapareguts a Cabacés i Palamós. 

A més, els Mossos d’Esquadra han localitzat aquest dijous el cos sense vida d’una dona a la platja del Prat de Llobregat (Barcelona), però encara no han pogut aclarir si les causes de la mort estan relacionades amb el temporal que castiga aquesta setmana la costa catalana. En cas de confirmar-se el vincle entre la defunció de la dona i els efectes de la tempesta, s’elevarien a tres els morts a Catalunya i a dotze a tot Espanya pel temporal, després que els Bombers de la Generalitat hagin trobat avui una altra persona morta a Jorba (Barcelona), que va desaparèixer quan anava dins el seu cotxe.

Tres desapareguts a les Balears

A més, continua la recerca dels tres desapareguts a les Balears. Els cossos de seguretat han reprès aquest dijous a les 08.00 hores les tasques de recerca de les tres persones desaparegudes durant la borrasca ‘Gloria’ a les Balears, una a Mallorca (torrent de na Mora) i les altres dues a Eivissa (Portinatx).

Aquest dijous s’ha localitzat al mar la jaqueta del jove anglès desaparegut a Portinatx. Salvament Marítim l’ha trobat a uns 300 metres de la costa, a l’altura de la punta des Gat.

El Govern ha detallat que les tasques de coordinació dels cossos han mobilitzat un total de 138 efectius.

L’home estava practicant ràpel aquest dilluns a Fornalutxamb un company que va ser qui va donar l’avís a Emergències cap a les 18.00 hores. Salvament Marítim col·labora en l’operatiu, ja que l’excursió desemboca al mar.

En relació amb els d’Eivissa, la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha visitat aquest dijous els responsables del dispositiu de recerca de les dues persones desaparegudes a Eivissa pels efectes del temporal.

Pesquer gadità

Notícies relacionades

El barco pesquer gadità ‘Rua Mar’ està des de les tres d’aquesta matinada en parador desconegut amb sis mariners a bord, segons ha informat l’Ajuntament d’Algesires (Cadis) en un comunicat. L’embarcació, de pesca de palangre i de 14 metres d’eslora, pescava en aigües del Marroc ahir a la nit, perquè era una de les acollides a l’acord de pesca entre el país magribí i la UE.

Segons fonts de Salvament Marítim cap a les tres de la matinada va saltar la ràdio balisa, un sistema d’alerta que envia un senyal via satèl·lit. En aquell moment el pesquer estava a 28 milles (uns 50 quilòmetres) a l’oest de cap Espartel.