Assassinada una dona per la seva parella a Toledo

Els dos fills de la dona eren a la vivenda familiar en el moment del crim

El succés eleva a quatre les víctimes mortals de la violència masclista aquest 2020

policia-nacional

policia-nacional

2
Es llegeix en minuts
P. M. / Agencias

Mentre Vox continua enredant la política espanyola entorn de la necessitat que els pares autoritzin si els seus fills poden assistir a xerrades contra la violència de gènere o d’educació afectivosexual igualitària, el mes de gener va pel camí de convertir-se en un dels més tràgics, ja que un home va assassinar la matinada passada, a La Puebla d’Almoradiel (Toledo), la seva parella, L. M., de 43 anys. Un crim que, a falta de la confirmació oficial, eleva a quatre les víctimes mortals aquest 2020.

La nova víctima va ser presumptament apunyalada pel seu company sentimental, de 50 anys, a la vivenda familiar, a les 0.25 de dimecres, mentre els dos fills de la parella eren a l’interior de l’immoble. Va ser ell el que va trucar al 112 per informar del crim, segons va detallar el delegat del Govern a la regió, Francisco Tierraseca, després del minut de silenci institucional. A més, la filla de la parella va avisar els veïns que els seus pares, tots dos d’origen romanès, que es van instal·lar el 2006 a la localitat toledana, estaven discutint i el seu pare amenaçava la seva mare. 

Els serveis d’emergència que es van traslladar fins a la vivenda, així com agents de la Guàrdia Civil i la policia local, no van poder fer res per reanimar la víctima, només certificar la seva mort. El delegat del Govern va detallar que la mort es va deure a tres punyalades fetes amb un ganivet. El presumpte assassí va ser detingut i passarà a disposició judicial.

Sense denúncies prèvies

No consta que la víctima hagi denunciat la seva situació, com tampoc van demanar ajuda ni van alertar les autoritats les tres assassinades aquest mes. Dues d’elles van morir a Catalunya i l’altra també a Castella-la Manxa. I és que la desconfiança en la justícia, la por, la dependència econòmica i sentimental de les víctimes fa que moltes pateixin en silenci els maltractaments. És un dels motius pel qual la violència masclista és tan difícil de tallar.

Notícies relacionades

«¿Quan pararà això», es va preguntar a Twitter la consellera d’Igualtat i portaveu del Govern de Castella-la Manxa, Blanca Fernández, que va qualificar el crim d’«horrorós». Per la seva banda, la ministra d’Igualtat, Irene Montero, va asseverar que la societat no descansarà fins a acabar amb les violències masclistes. «Ens volem vives i no descansarem fins que la nostra societat acabi amb les violències masclistes», va escriure a la xarxa social.

El pin parental

En la mateixa línia, la futura delegada del Govern contra aquesta xacra, Victoria Rosell, va assenyalar: «Això és insuportable. Ells, amb el seu pin i a insultar-nos mentre el masclisme mata», amb referència a la polèmica per l’anomenat pin parental que exigeix Vox davant les xerrades complementàries als centres educatius.