A INFERMERIA

Expulsada una estudiant de Lleida de les seves pràctiques per portar hijab

Una jove afirma que li van demanar que se'l tragués com feien d'altres dones i s'hi va negar

undefined12895811 pozuelo de alarcon  madrid  20 04 10  escolares entran en el200120205622

undefined12895811 pozuelo de alarcon madrid 20 04 10 escolares entran en el200120205622

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Una estudiant d’Infermeria de la Universitat de Lleida (UdL) al campus d’Igualada  ha presentat una denúncia al Centre Dolors Piera d’Igualtat i Promoció de les Dones argumentant que va ser expulsada del centre en el qual feia pràctiques per portar hijab.

Segons el relat de l’entitat Es Racisme, l’alumna, de quart curs, va rebre l’ultimàtum d’un dia per l’altre, de paraula i sense recolzament escrit. La víctima els va explicar que altres dones musulmanes que treballen al centre se’l treuen, però que ella no volia fer el mateix. Des del centre, expliquen, li van indicar que, tot i que estaven contents amb la seva feina, si no se’l treia, no podria continuar.

L’entitat afirma que la jove ja havia estat en altres centres i que mai havia tingut cap problema, informa l’ACN.

El Consell de l’Alumnat de la Universitat de Lleida ha assegurat aquest dilluns en un comunicat que alguns dels seus membres han acompanyat l’estudiant al Centre Dolors Piera perquè «tramiti un expedient i extregui les conclusions pertinents sobre la situació, la responsable i el centre on van passar els fets i les solucions ofertes per la Universitat».

En el seu compte de Twitter, el campus d’Igualada de la UdL va lamentar divendres la prohibició a la seva alumna de portar hijab mentre feia pràctiques en un centre extern, situació que segons la universitat es va resoldre «assignant un centre alternatiu».

Activitat professional

Notícies relacionades

El Consell de l’Estudiantado afirma que «les normes de vestimenta han d’estar relacionades amb l’activitat professional desenvolupada i no ser un mer caprici de l’ocupador davant del qual preval la llibertat de religió», informa Europa Press.

En aquest context, el consell demana a la UdL que emprengui les accions necessàries per evitar que es torni a repetir una situació similar recolzant la iniciativa que proposa l’estudiant que inclou la incorporació d’una clàusula als convenis de pràctiques vigents i futurs exigint a les institucions col·laboradores que no efectuïn cap tipus de discriminació per raó de «naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social inclosa la llibertat de professar la religió o la creença tant en públic com en privat».