RESCAT

Cinc muntanyencs ferits en un accident a Setcases, el Ripollès

Els bombers treballen en el rescat d'una cordada de set persones que ha caigut a la Canal Amagada

zentauroepp51794445 bombers rescat200118161943

zentauroepp51794445 bombers rescat200118161943

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Bombers de la Generalitat treballen en un accident de muntanya que ha passat aquest dissabte al migdia a Setcases, a la comarca del Ripollès, al Pirineu de Girona.

En un tuit, els bombers han informat que un grup de muntanyencs de set persones, units per una corda, feien una travessia entre Ulldeter i el Gra de Fajol, i han caigut pel desnivell de la Canal Amagada.

En el rescat, treballa la unitat GRAE, dos helicòpters dels Bombers de la Generalitat, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i voluntaris de la zona.

Un ferit greu

Segons ha informat Emergències, hi ha cinc ferits de diversa consideració. Un d’ells està greu i està sent traslladat a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Uns altres tres són lleus amb policontusions, i el cinquè, ha sigut atès allà mateix pel SEM.

Notícies relacionades

Ha coincidit que precisament a la zona estaven fent pràctiques de muntanyisme bombers de la unitat GRAE –Grup d’Actuacions Especials–, que han sigut derivats per al rescat d’aquests muntanyencs.

Aquest cos dels Bombers de la Generalitat està especialitzat en salvaments i rescats de muntanya en llocs de difícil accés.