Cessió plena d'emoció

El monopatí d'Echeverría serà exposat per «conscienciar» de les víctimes

L'Ignacio va morir al mirar d'avortar amb la seva taula un atemptat al Pont de Londres

zentauroepp38738676 londres170604122651

zentauroepp38738676 londres170604122651 / DYLAN MARTINEZ

1
Es llegeix en minuts
EFE

Joaquín Echeverría, pare de l’«heroi del monopatí», ha fet entrega aquest divendres a la Fundació Centre Memorial de les Víctimes del Terrorisme de la taula amb què el seu fill Ignacio va intentar avortar un atac terrorista al Pont de Londres.

Echeverría va participar en un acte a la seu de la fundació després de firmar la cessió del monopatí al costat del Florencio Domínguez, director de l’entitat que l’exhibirà de forma permanent a Vitòria des d’abans de l’estiu.

Va assegurar que aquest gest no suposa «en absolut» cap dolor per a la família, sinó més aviat una «emoció». «És molt millor» que estigui en un espai obert al públic, on «el puguin veure moltes persones», va declarar.

Un símbol

Echeverría va remarcar que l’entrega d’aquest «símbol», amb què el seu fill, de 39 anys, es va enfrontar a gihadistes el 3 de juny del 2017 en un atemptat en què van perdre la vida vuit persones, pot ajudar a comprendre la situació de les víctimes del terrorisme.

Va explicar que les autoritats britàniques van entregar el monopatí a l’Ambaixada d’Espanya a Londres una vegada celebrat el judici com a pas previ a quedar en mans de la família.

«Quan va arribar al nostre poder ja no tenia la sang de l’Ignacio, l’havien rentat», va precisar Echeverría.

Notícies relacionades

Per al Florencio Domínguez, la cessió al Centre Memorial de Vitòria d’«un objecte personal tan estimat» és un gest per a «una bona causa» com és «sensibilitzar» la societat i «conscienciar els joves i no tan joves».

El responsable de l’exposició ha volgut agrair així a la família el préstec del testimoni més pròxim a la mort de l’Ignacio, advocat de professió i amant de l’skate, que serà exposat al costat d’un dibuix en el seu record del vinyetista Malagón.