A BÈLGICA

Mor una noia de 17 anys per un xoc tòxic causat per un tampó

Els metges li van diagnosticar una gastroenteritis dues vegades en una setmana

La mare ha publicat a Facebook la pèrdua de Maëlle per alertar altres joves

maelle

maelle

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Maëlle, una jove belga de 17 anys, va tornar el 6 de gener del gimnàs i va començar a trobar-se malament. Hores després, va tenir febre i vòmits i el metge li va diagnosticar una gastroenteritis. Sis dies després, el seu estat va empitjorar i el diagnòstic es va repetir: gastroenteritis.

La salut de la jove va empitjorar amb una deshidratació severa, problemes de visió i tensió molt baixa. Els pares van decidir portar-la a un altre hospital, però era massa tard. Maëlle va morir dos dies després a conseqüència d’un xoc tòxic causat per un tampó. 

El missatge de la mare de la noia

La mare de la noia ha decidit publicar la història de la pèrdua de la seva filla a Facebook per alertar altres joves i que es puguin evitar més morts. «La nostra Maëlle, plena de vida i projectes, ens va deixar en menys de 48 hores per un xoc tòxic. Estimades nenes, vigileu les vostres proteccions».

Un dels casos recents és el de la model californiana Lauren Wasser, de 29 anys, que el 2017 va perdre la segona cama com a conseqüència de la infecció derivada de l’ús d’un tampó. L’any 2012, ja va perdre la cama dreta per culpa de la toxina.

Notícies relacionades

La síndrome de xoc tòxic pot estar causada per una toxina produïda per dos tipus de bacteris, l’Staphylococcus aureus i l’Streptococcus pyogenes. Les persones que no han desenvolupat anticossos contra la toxina poden patir el xoc tòxic.

Advertències dels fabricants

Els fabricants de tampons especifiquen al prospecte que no s’aconsella mantenir el tampó més de vuit hores i utilitzar la mínima absorció adequada al flux menstrual. Mai s’ha d’utilitzar durant la nit si es dormirà més de vuit hores.