EXPLOSIÓ A TARRAGONA

Testimonis de l'explosió: «Hem vist volar un projectil cap a l'edifici»

Veïns i comerciants relaten la pudor i la por per les repeticions

20200114 469367 videodispositivoexpl2020011420524867 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els veïns i comerciants que han viscut de prop l’explosió de la fàbrica d’òxid d’etilè d’IQOXE de la Canonja (Tarragona) han descrit la «por terrorífica» que han viscut durant el succés, que s’ha cobrat un mort i vuit ferits (tot i que dos d’ells han sigut donats d’alta al mateix lloc dels fets). «Hem vist volar un projectil cap a l’edifici», ha explicat un testimoni de l’ensorrament d’un edifici de Torreforta per l’onada expansiva.

Carmen Alcalà, que regenta una botiga de mobles al barri de Bonavista, ha qualificat de «descomunal» l’estrèpit. «Cap a tres quarts de set hi ha hagut una explosió bastant forta. Però la segona i la tercera repetició han sigut descomunals. Ha sigut enorme. La fàbrica era una bola de foc», ha relatat a l’agència ACN.

Després de les explosions, que han fet caure part del fals sostre de l’establiment, ha decidit abaixar les persianes, tancar portes i sortir d’allà. «Més que res era el foc de fora. El teníem a 400 metres: eren com bombes», ha afegit.

Una altra testimoni, que es trobava a prop del lloc, ha explicat que estava fent gimnàstica rítmica al polígon industrial Alba de Vila-seca (Tarragona) quan ha tingut lloc la deflagració i que quan ha sortit de l’edifici «l’olor de l’aire era molt molt estrany».

Notícies relacionades

«Estava fent rítmica amb les nenes i hem sentit de cop una explosió molt forta. El que eren les finestres, que estaven una mica trencades, ha gairebé volat i les portes del garatge han tronat molt», ha dit Montse Lozano en declaracions a Europa Press.

Lozano ha indicat que s’han esperat dins de l’edifici i que els pares de les alumnes han anat a buscar-les, i que quan n’han sortit moltes de les joves tenien dolor al coll i comentaven que «hi feia molt mala olor».