DELICTE CONTRA EL PATRIMONI

Detinguts per causar danys i defecar al Machu Picchu

La policia peruana arresta sis turistes de l'Argentina, el Brasil, la Xina i França

AME7893  CUSCO  PERU   08 04 2019 - Fotografia fechada el 05 de abril del 2019 que muestra la ciudadela de Machu Picchu  en la region surandina del Cusco  Peru   La formidable ciudadela de Machu Picchu ha encontrado en el reciclaje  la sostenibilidad y la  economia circular  el camino para su salvacion frente al acoso que supone la explotacion turistica y los residuos que asedian este Patrimonio Cultural de la Humanidad  EFE  Ernesto Arias

AME7893 CUSCO PERU 08 04 2019 - Fotografia fechada el 05 de abril del 2019 que muestra la ciudadela de Machu Picchu en la region surandina del Cusco Peru La formidable ciudadela de Machu Picchu ha encontrado en el reciclaje la sostenibilidad y la economia circular el camino para su salvacion frente al acoso que supone la explotacion turistica y los residuos que asedian este Patrimonio Cultural de la Humanidad EFE Ernesto Arias / Ernesto Arias (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Sis turistes de l’Argentina, el Brasil, Xile i França han sigut detinguts per la Policia Nacional del Perú per haver entrat irregularment a la ciutadella incaica de Machu Picchu i haver causat desordres al santuari arqueològic.

El grup de viatgers van entrar il·legalment a la ciutadella la nit de dissabte i van ser detinguts pels guardaparcs i policies assignats a Machu Picchu durant la matinada de diumenge.

En el moment de ser detinguts eren a la zona del mirador del Temple del Sol i els agents els atribueixen haver provocat la caiguda d’una pedra d’un dels murs de la ciutadella, aixecada dalt d’una muntanya.

Així mateix, a la zona, la policia va trobar restes fecals, per la qual cosa presumeix que algun dels detinguts va fer les seves necessitats fisiològiques en aquesta àrea.

Machu Picchu és la principal destinació turística del país i cada dia és visitat per milers de viatgers, que accedeixen al lloc per tren des de la ciutat de Cusco, situada a 1.165 quilòmetres al sud-est de Lima.

El cap de la Regió Policial Cusco, Wilbert Leyva, va declarar a l’agència estatal Andina que els turistes estan detinguts a la comissaria del districte de Machu Picchu i que són investigats pel presumpte delicte contra el patrimoni cultural pel Ministeri Públic (Fiscalia).

Notícies relacionades

La Direcció de Cultura de Cusco va reportar la fractura d’un element lític desprès d’un mur i que va caure d’una altura de 6 metres aproximadament, cosa que va provocar una clivella al pis.

Al seu torn, el cap del Parc Arqueològic Nacional de Machu Picchu, José Bastante, va demanar a la Policia agilitar les investigacions per determinar la responsabilitat dels infractors i, en el cas que escaigui, se’ls sancioni.

Temes:

Perú Patrimoni