Segon crim masclista del 2020: un home mata la seva parella a Ciudad Real

Els dos cadàvers van ser descoberts a l'interior de la seva vivenda un dia després del crim masclista

undefined51720634 imagen del n mero 20 de la calle la fuente de la localidad c200113172039

undefined51720634 imagen del n mero 20 de la calle la fuente de la localidad c200113172039 / Eusebio Garcia del Castillo

2
Es llegeix en minuts
Efe / Toledo

La Policia Nacional, que investiga la mort de dues persones al seu domicili de Puertollano (Ciudad Real) per trets d’arma de foc, informa que els indicis apunten que  l’home va disparar a la dona, que era la seva parella sentimental, i posteriorment es va suïcidar amb la mateixa arma, i s’ha descartat de moment la intervenció de terceres persones.

Segons informa la Policia Nacional, els morts són un home, de 53 anys i nacionalitat espanyola, i una dona, de 61 anys i nacionalitat ucraïnesa, que eren parella sentimental; els primers indicis apunten a un possible cas de violència de gènere, si bé la investigació continua oberta per arribar al total esclariment dels fets.

La Delegació del Govern per a la Violència de Gènere ha confirmat que es tracta d’un cas de violència masclista, el segon d’aquest 2020. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha condemnat a Twitter l’assassinat.

Segons informa la Delegació del Govern, els dos cadàvers van ser trobats a les 18.20 hores d’aquest diumenge, en un domicili del carrer de la Fuente.

Més d’un dia morts

Les dues persones portarien mortes més d’un dia, segons els investigadors, que mantenen oberta una investigació per aclarir els fets. El succés es va conèixer després de la denúncia d’un familiar davant de la impossibilitat de posar-se en contacte amb un dels morts.

Una vegada autoritzada l’entrada, i amb la col·laboració dels bombers, els policies van accedir a l’interior de la casa i van trobar dues persones mortes amb clars signes de violència, ja que tots dos presentaven impactes de bala originats per una arma de foc curta, compatible amb la trobada al costat dels cadàvers.

L’home mort té 53 anys, és pare de dues filles, separat, i treballava a Repsol de Puertollano, segons han comentat a Efe fonts pròximes a la família, que han afegit que tenia llicència d’armes perquè era aficionat a la pràctica de tir. La víctima no tenia fills menors i no havia denunciat prèviament.

Segon cas de l’any

La Delegació del Govern per a la Violència de Gènere ha confirmat aquest crim com un nou cas de violència masclista i es tracta del segon cas de violència de gènere registrat aquest any a Espanya, que eleva a 1.035 el nombre de dones assassinades des del 2003, primer any en què van començar a comptabilitzar-se.

Notícies relacionades

La primera víctima aquest 2020 va ser una dona de 28 anys assassinada presumptament per la seva parella a Esplugues de Llobregat (Barcelona) el 6 de gener passat i tenia una filla de 3 anys que també va ser assassinada.

La violència masclista ha segat la vida de 35 nens des del 2013, assassinats pels seus pares o les parelles o exparelles de les seves mares.