Anàlisi amb 100.000 participants

Beure te freqüentment allarga la vida

Els efectes favorables en la salut són més robustos en el cas del te verd, segons un estudi de la Societat Europea de Cardiologia

4270397 59

4270397 59

2
Es llegeix en minuts
Efe

Beure te almenys tres vegades per setmana ha sigut associat amb una vida més longeva i saludable, segons un estudi publicat aquest dijous per la Societat Europea de Cardiologia

«El consum habitual de te està associat amb menors riscos de [patir] malalties cardiovasculars i morts per tota mena de causes», va indicar el principal autor de la investigació, Xinyan Wang, de l’Acadèmia Xinesa de Ciències Mèdiques de Pequín. 

Aquest expert va remarcar que «els efectes favorables en la salut són més robustos en el cas del te verd i, a llarg termini, per als bevedors habituals de te» en general. 

Per arribar a aquestes troballes, l’equip investigador va realitzar una anàlisi entre 100.902 participants amb un historial mèdic en el qual no havien patit cap atac al cor, apoplexia o càncer.

Se’ls va classificar en dos grups diferents: els consumidors de te (que el prenien tres o més vegades per setmana) i aquells que mai el tastaven o no ho feien habitualment (persones que optaven per aquesta infusió menys de tres vegades per setmana). A tots se’ls va fer un seguiment durant una mitjana de 7,3 anys.

Aquests experiments van demostrar que hi havia una associació entre el consum habitual de te amb més anys saludables d’existència i una esperança més gran de vida

Com a exemple, van observar que una persona de 50 anys consumidora habitual de te desenvoluparia malalties coronàries i apoplexies 1,41 anys més tard i viuria 1,26 anys més que una altra que mai en prenia.

Un segon estudi

Davant els participants que mai ingerien aquesta infusió, o que ho feien en rares ocasions, els científics van detectar que els bevedors habituals tenien un 20% menys de risc de patir un episodi de malaltia coronària i apoplexia; un perill menor en un 22% de patir malalties del cor i apoplexies mortals, i un 15% menys en l’amenaça de mort per tota mena de causes. 

Els investigadors van dur a terme un nou estudi sobre la influència potencial en els canvis de comportament dels consumidors de te, en el qual van participar 14.081 persones, a les quals es va avaluar en dos moments diferents, deixant 8,2 anys entre mig i amb un seguiment després de la segona avaluació de 5,3 anys. 

Patologies cardíaques

Aquí, segons la publicació, van veure que els consumidors habituals que van mantenir el seu hàbit en els dos moments tenien un 39% menys de risc de desenvolupar patologies cardíaques i un perill menor en un 56% de patir un atac al cor o apoplexia mortal

També van identificar que el risc de mort per tota mena de causes en aquestes persones era un 29% menor enfront dels participants que mai prenien te o ho feien eventualment.

Notícies relacionades

«Els efectes protectors del te van ser més pronunciats entre el grup de bevedors habituals», va destacar Dongfeng Gu, un altre dels autors de la investigació. 

Aquest expert va afegir que «el principal component bioactiu del te, anomenat polyfenol, no s’emmagatzema al cos a llarg termini», per la qual cosa pot ser que sigui necessari el seu «consum freqüent» durant un període més estès» per a «l’efecte cardioprotector». 

Temes:

Alimentació