Estudi universitari

Beure te de forma regular ajuda el cervell

Una investigació confirma que aquesta infusió té un efecte protector contra la disminució de l'organització cerebral relacionada amb l'edat

4270397 59

4270397 59

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Beure te de forma regular millora la funció cognitiva i, per tant, la salut del cervell, segons ha demostrat un estudi dut a terme per investigadors de la Universitat Nacional de Singapur i que ha sigut publicat a la revista ‘Aging’.

«Els nostres resultats ofereixen la primera prova d’una contribució positiva del consum de te a l’estructura cerebral, i suggereixen que beure te regularment té un efecte protector contra la disminució de l’organització cerebral relacionada amb l’edat», han dit els experts.

Estudis anteriors ja havien demostrat que la ingesta de te és beneficiosa per a la salut ja que ajuda a millorar l’estat d’ànim i pot prevenir l’aparició de malalties cardiovasculars i el risc de deteriorament cognitiu en les persones grans en un 50%.

Ara, els investigadors, que han treballat en col·laboració amb científics la Universitat d’Essex i la Universitat de Cambridge, totes dues al Regne Unit, han volgut conèixer encara més l’efecte directe del te a les xarxes cerebrals.

Almenys quatre vegades per setmana

Per això, van reclutar 36 persones majors de 60 anys per obtenir dades sobre el seu estil de vida, salut i benestar psicològic. Així mateix, els investigadors els van fer, durant els anys 2015 i 2018, proves neuropsicològiques i ressonància magnètica.

Notícies relacionades

A l’analitzar el rendiment cognitiu dels participants i els resultats de les imatges, els científics van descobrir que les persones que consumien te verd, blau o negre almenys quatre vegades per setmana, durant aproximadament 25 anys, tenien regions cerebrals que estaven interconnectades d’una manera més eficient.

«Agafeu l’analogia del trànsit per carretera com a exemple: considereu les regions del cervell com a destinacions, mentre que les connexions entre les regions del cervell són carreteres. Quan un sistema de carreteres està més ben organitzat, el moviment de vehicles i passatgers és més eficient i utilitza menys recursos. De manera similar, quan les connexions entre les regions del cervell estan més estructurades, el processament de la informació es pot fer de manera més eficient», han dit els experts.