AQUEST MATÍ

Un home mata la seva dona i la seva filla de 3 anys a Esplugues

El presumpte homicida té 27 anys i ha sigut detingut al domicili

esplugues-video-guillem / periodico

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Agents dels Mossos d’Esquadra han detingut aquest matí, dia de Reis, un home de 27 anys, de nacionalitat espanyola i veí d’Esplugues de Llobregat com a presumpte autor de la mort de la seva dona i la seva filla, menor d’edat.

Els veïns han alertat cap a les 6.10 hores que un home hauria matat la seva dona, de 28 anys, i la seva filla, de 3 anys, a l’interior del seu domicili al barri de la Plana d’Esplugues de Llobregat.

Immediatament s’hi han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra, policia local d’Esplugues i del Sistema d’Emergències Mèdiques, que han confirmat la mort les dues persones. Al mateix domicili s’ha detingut l’autor dels fets, considerat el primer crim masclista de l’any a Catalunya.

La Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud s’ha fet càrrec de la investigació.

El detingut, que està ingressat en un centre sanitari després d’haver intentat autolesionar-se, passarà durant els pròxims dies a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Esplugues de Llobregat. No consten antecedents de denúncies per maltractament, informa J. G. Albalat.

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha decretat tres dies de dol i ha convocat cinc minuts de silenci aquest dilluns, a les 12.30 hores, davant del consistori perquè la ciutadania expressi «el seu rebuig rotund».

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díez, ha expressat la seva condemna a través de Twitter:

El president de la Generalitat, Quim Torra, també s’ha mostrat «horroritzat i indignat» pel presumpte doble assassinat masclista i ha demanat treballar contundentment per acabar amb aquesta xacra.

«Estupefacte i horroritzat. I indignat. Només han passat sis dies de l’any i a Catalunya ja tenim dues víctimes de violència de gènere. Hem de treballar contundentment des de tots els fronts contra les arrels que sostenen aquesta xacra», diu a Twitter.

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha lamentat els assassinats i ha promès: «Ningú impedirà que continuem lluitant davant la violència masclista. Existeix, i continua matant, colpejant, humiliant. Ni una més», en el seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

El líder socialista ha qualificat de «terrible» que un home hagi assassinat presumptament la seva dona i la seva filla «de pocs anys» i ha traslladat tot el seu afecte per als seus familiars i amics.

La Delegació de Govern per a la Violència de Gènere ha destacat que està obtenint informació sobre l’assassinat, que, de confirmar-se, es tractaria de la primera dona assassinada per violència de gènere l’any 2020 i el nombre total de dones assassinades des del 2003 ascendiria a 1.034.