AQUESTA MATINADA

La sobtada ruptura d'una tuberia arrossega cotxes a l'Ampolla

L'incident no ha provocat ferits, però ha deixat sense subministrament d'aigua els municipis situats entre l'Hospitalet de l'Infant i Alcanar

rotura-ampolla / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ensurt de matinada a l’Ampolla. La sobtada ruptura d’una tuberia ha provocat una baixada d’aigua en un dels carrers del municipi que ha arrossegat els vehicles aparcats a la zona. La ruptura de la tuberia principal del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), causada pel col·lapse d’un tub de formigó al costat de l’AP-7, ha obligat a tallar el subministrament a 63 ajuntaments i 26 indústries consorciades.

La tuberia, d’un diàmetre d’1,6 metres, s’ha trencat cap a les 3.00 hores d’aquest divendres en el seu tram principal, que va des de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable de l’Ampolla fins a Tarragona, segons ha informat el Consorci d’Aigües de Tarragona. El consorci ha explicat que s’han activat tots els recursos tant materials com tècnics per fer front a aquesta «greu» situació.

Fins ara, el CAT no dona subministrament en alta a cap consorciat i ha confirmat que una vegada activat el protocol d’actuació d’emergència, s’han de posar en servei tots els recursos propis de cada consorciat per fer front a la falta de subministrament per part del consorci.

Així mateix, el CAT ha anunciat que assumirà a través de la seva companyia d’assegurances els danys causats a particulars i per a això necessiten rebre les dades dels particulars que hagin de reclamar pels danys soferts.

En un apunt a Twitter recollit per Europa Press, els Bombers de la Generalitat han informat que la ruptura ha fet aquest divendres a la matinada que l’aigua arrossegués diversos vehicles estacionats a l’Ampolla, però que no hi ha hagut ferits.

Després de rebre un avís de la incidència, una dotació dels bombers ha acudit al lloc per comprovar que l’avinguda d’aigua causada al trencar-se la tuberia no hi havia atrapat cap conductor a l’interior dels vehicles estacionats. Tècnics del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) s’han fet càrrec de la reparació. 

Sant Carles de la Ràpita, el més afectat

Un dels municipis més afectats és Sant Carles de la Ràpita. Altres municipis afectats, a més de l’Ampolla, són l’Ametlla de Mar, el Perelló, Deltebre, l’Aldea, Camarles, Sant Jaume d’Enveja, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar platja i el polígon industrial de Tortosa.

Notícies relacionades

Segons ha explicat el CAT a través d’un comunicat, els danys s’han produït a la conducció principal del subministrament i, malgrat que no hi ha danys personals, els materials són «d’importància».

Seguint els protocols de seguretat i qualitat, s’ha tallat el subministrament d’aigua «fins a nou avís» i s’ha activat el procediment de notificacions a les administracions públiques i consorciats. El CAT està avaluant la gravetat i repercussió dels danys i en el termini d’un parell d’hores espera tenir els resultats per procedir a la reparació.