delictes d'usurpació de funcions i estafa

Detenen una nigeriana per fer-se passar per la presidenta de l'ONU-Dones a Espanya

Demanava diners per dur a terme projectes relacionats amb la institució que suposadament encapçalava

zentauroepp51425859 12 06 2019 furgoneta de la policia nacional   sociedad espa 191225190726

zentauroepp51425859 12 06 2019 furgoneta de la policia nacional sociedad espa 191225190726 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Una dona d’origen nigerià i nacionalitat espanyola ha sigut detinguda Dénia (Alacant) per, presumptament, fer-se passar per la presidenta de l’ONU-Dones a Espanya i captar fons per a suposats projectes relacionats amb la institució. Segons la Policia Nacional, l’arrestada havia arribat a impartir conferències i fer entrevistes en mitjans de comunicació fent-se passar per la presidenta de l’ONU-Dones a Espanya i del comitè nacional espanyol de l’ONU Dones a internet.

Notícies relacionades

Aquesta dona, a qui se li atribueixen els suposats delictes d’usurpació de funcions i estafa, oferia cursos de pèrit judicial a través d’internet dotant-los d’un fals caràcter oficial i demanava diners per dur a terme suposats projectes relacionats amb la institució. La investigació es va iniciar a mitjans del 2018 quan la Policia Nacional va tenir coneixement que ONU-Dones havia denunciat una dona que, presumptament, es feia passar per la seva presidenta a Espanya i també del Comitè Nacional Espanyol de l’ONU-Dones. 

Després de la denúncia hi va haver diverses comunicacions entre l’organització i la investigada a fi de fer-li entendre l’il·lícit de la seva actuació i sol·licitar-li que deixés de fer-ho tot i que s’hi va negar. Els cursos que oferia eren ‘on line’ i a distància, i assegurava que una vegada superat els alumnes podrien sol·licitar una plaça com a col·legiats en qualitat de pèrit judicial. La Policia va detenir aquesta dona a Dénia i en el registre del seu domicili es va localitzar nombrosa documentació tant en paper com en format digital relacionada amb la presumpta estafa.