SUCCESSOS

Dos morts en l'incendi d'una vivenda a Màlaga

Una adolescent ha resultat ferida a causa del foc que va afectar una finca de la localitat de c

zentauroepp51523091 graf5019  c rtama  m laga   29 12 2019   un hombre pasa por 191229124901

zentauroepp51523091 graf5019 c rtama m laga 29 12 2019 un hombre pasa por 191229124901 / Daniel Perez

1
Es llegeix en minuts

Dues persones d’entre 70 i 75 anys han mort aquest diumenge de matinada en un incendi d’una vivenda a la localitat malaguenya de Cártama i una de menor de 15 anys ha hagut de ser traslladada a un hospital a conseqüència dels fets, segons ha informat Emergències 112 Andalusia.

Un testimoni va avisar poc abans de les 00:30 hores al telèfon d’emergències 112 que veia fum sortint d’un primer pis d’un edifici ubicat alcarrer Moral, per la qual cosa el centre coordinador va mobilitzar el Consorci Provincial de Bombers, la policia local, Protecció Civil i l’Empresa Pública d’Emergències Sanitàries. 

Trasllat a un hospital

Segons han confirmat els bombers i sanitaris, com a conseqüència de l’incendi han mort dues persones d’entre 70 i 75 anys i almenys una més, una menor de 15 anys, ha sigut evacuada a l’Hospital Regional de Màlagasense que hagin transcendit més dades sobre les causes del seu trasllat o del seu estat.

L’alcalde de Cártama, Jorge Gallardo, ha manifestat a Efe que la vivenda on s’ha declarat l’incendi té dues plantes i tot apunta que el foc es va originar a la primera, possiblement en una estufa situada en una taula braser.

Les flames van ocasionar una densa fumera que va pujar per les escales cap a la planta superior, on dormien les víctimes.

A l’adonar-se de l’incendi, la menor va sortir al balcó demanant auxili i finalment va poder sortir de la vivenda tot i que va patir algunes cremades a les mans i problemes respiratoris a causa de la inhalació de fum, ha indicat Gallardo.

Ajuda dels veïns

Notícies relacionades

Els veïns van portar una escala fins a la vivenda i diversos extintors per socórrer la menor i ajudar a apagar el foc, sense que els serveis d’emergència desplaçats al lloc poguessin fer res per salvar la vida del matrimoni, avis de l’adolescent ferida. Pel que sembla, l’home tenia alguns problemes de mobilitat.

L’Ajuntament de Cártama, localitat d’uns 27.000 habitants, ha decretat un dia de dol oficial pels dos morts; ha traslladat el seu condol a familiars i amics, i ha desitjat una ràpida recuperació a la jove i d’un guàrdia civil que en va resultar ferit.