El Papa renya els nens que fan servir el mòbil mentre fan àpats en família

Francesc fa una crida a «reprendre la comunicació» entre pares i fills

També va expressar les seves condolences per l'atemptat d'ahir a Somàlia

zentauroepp48063880 pope francis ponders during the weekly general audience on m190509145324

zentauroepp48063880 pope francis ponders during the weekly general audience on m190509145324 / FILIPPO MONTEFORTE

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell

El papa Francesc ha renyat avui els nens que fan servir el telèfon mòbil i xategen mentre estan menjant amb els seus pares. Ho ha exposat durant la tradicional pregària de l’àngelus a la Plaça Sant Pere, on ha demanat que s’ha de restablir la «comunicació» a les famílies.

«La Sagrada Família, (Jesús, Josep i Maria) resava, treballava i es comunicaven entre ells, i jo em pregunto: ¿tu a la teva família saps comunicar-te o ets com aquests nens que, cadascun amb el seu mòbil, estan xatejant asseguts a la taula?», va preguntar el Papa durant la pregària dels diumenges a la plaça de Sant Pere de Roma

El Papa es va mostrar reticent a l’ús dels telèfons mòbils en àpats nadalencs. Va afegir que «en aquesta taula hi ha un silenci com si estiguessin a missa», i per això va fer una crida: «Hem de reprendre la comunicació en la família».

Refugiats

Notícies relacionades

Com que avui se celebra el diumenge de la Sagrada Família, Francesc també ha tingut un record per a aquelles famílies obligades a emigrar, com la formada per Jesús, Josep i Maria, obligats a anar a Egipte segons la Bíblia. El papa va expressar la seva «solidaritat amb totes les famílies del món obligades a l’exili, solidaritat amb tots aquells que es veuen obligats a abandonar les seves terres a causa de la repressió, la violència, la guerra.» 

En aquest sentit, va resar també per les víctimes del’atemptat amb cotxe bomba que va causar ahir almenys 92 morts a Mogadiscio. «Resem al Senyor per les víctimes de l’horrible atemptat d’ahir a Mogadiscio, Somàlia», va dir el papa des del balcó de la Basílica de Sant Pere davant de les milers de persones congregades a la plaça. I va expressar la seva «proximitat» a tots els familiars i persones properes que ploren els morts.