OPERACIÓ POLICIAL

Presó per a un veí de Reus per abusar de menors

El detingut creava perfils falsos per captar les seves víctimes i aconseguir imatges de contingut sexual

Els Mossos calculen que l'imputat va contactar amb un centenar de nens a través de les xarxes socials

zentauroepp51345071 17 06 2019 un coche de los mossos d esquadra   barcelona soc191212203704

zentauroepp51345071 17 06 2019 un coche de los mossos d esquadra barcelona soc191212203704 / ARCHIVO

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

Els Mossos d’Esquadravan detenir el passat 13 de desembre un home de 34 anys, nacionalitat espanyola i veí de Reus, com a presumpte autor delsdelictes d’abusos sexuals, tinença i distribució de continguts sexuals infantils i d’actes de contacte amb menors de 16 anys per demanar continguts sexuals, segons ha informat aquest dissabte la policia de la Generalitat. Amb diferents perfils falsos, l’home, amb antecedents policials per fets similars, es guanyava la confiança de les víctimes a les xarxes socials per «aconseguir, produir i difondre imatges amb continguts sexuals infantils», segons els investigadors. Pocs dies després de la detenció, el dijous 19, el jutge va decretar l’ingrés a la presó.

Les indagacions es van iniciar l’abril d’aquest any, quan els Mossos van rebre la denúncia dels pares d’un menor que havia rebut un missatge de vídeo al seu telèfon mòbil amb contingut sexual explícit, on es podia veure, sense que es pogués reconèixer la seva cara, un adult mantenint relacions sexuals amb una menor. La nena que va rebre la gravació va confirmar els agents que el missatge l’havia rebut d’un contacte que havia conegut feia uns dies en una xarxa social.

Les indagacions dels Mossos van permetre identificar la persona que havia enviat el missatge i, després de l’anàlisi de les imatges, els policies van determinar que era també l’adult que apareixia en el vídeo amb la menor. A més, van descobrir que el vídeo s’havia gravat en un hotel d’Alacant i que l’investigat estaria relacionat amb altres imatges en què apareixia mantenint relacions sexuals amb una altra menor.

Registre del domicili

La policia catalana va detenir l’home el passat dia 13 i van practicar una entrada i registre al seu domicili de Reus, on van intervenir un telèfon mòbil i material electrònic. De l’anàlisi dels aparells intervinguts, s’ha constat que l’arrestat «es dedicava d’una manera continuada a aconseguir, produir i difondre continguts sexuals infantils», segons els Mossos.

Notícies relacionades

La majoria del material pornogràfic l’aconseguia de diferents plataformes i servei d’intercanvi de dades d’internet, però també mitjançant el contacte amb menors a les xarxes socials. Per això, havia creat diversos perfils falsos en què normalment es presentava com una menor amb una actitud sexual desinhibida. A poc a poc es guanyava la confiança dels nens perquè, al final, li facilitessin noves imatges de contingut sexual. Els Mossos calculen que amb aquest mètode hauria contactat amb centenars de menors en pocs mesos.

En ocasions, quan arribava a consolidar una relació, proposava a les menors trobar-se i mantenir relacions sexuals i si aquestes consentien, aprofitava per fer fotos i vídeo, material que li servia per alimentar els seus perfils falsos i per intercanviar aquest nou material amb altres pedòfils.