08 d’abr 2020

Anar al contingut

ACCIÓ REIVINDICATIVA

Els jutges del Suprem són diables al pessebre vivent de Linyola

L'organització vol criticar la sentència del judici de l'1-O i «homenatjar» els presos independentistes

Agencias

Els jutges del Suprem són diables al pessebre vivent de Linyola

Albert Lijarcio

Quatre dels 120 figurants del Pessebre Vivent de Linyola (Pla d’Urgell) encarnen des d’aquest dijous un peculiar paper de diable vestit amb toga, convertint el dimoni en jutge del Tribunal Suprem.

A través d’aquesta acció reivindicativa, l’organització vol criticar la sentència del judici de l’1-O i «homenatjar» els presos independentistes, sota el lema L’infern del procés a la Terra.

A més, i a continuació d’aquest quadro, hi ha una presó on es poden veure imatges dels dirigents independentistes empresonats, acompanyada d’un cartell que demana la seva posada en llibertat.

«Al revés»

«Fins ara, les calderes del Pere Botero eren una escena on cremàvem per votació popular un personatge o institució. Aquest any és al revés, hem fet el que anomenem l’Infern del procés a la Terra, i el paper del dimoni l’assumeixen els jutges del Suprem», assegura Àlex Mases (ERC), alcalde de la localitat i membre de l’Associació del Pessebre Vivent de Linyola.

Mases ha afegit que aquesta escena, al final del pessebre, és un «homenatge» als líders independentistes empresonats i a «totes aquelles persones i col·lectius que estan sent perseguits, com, per exemple, còmics, músics, periodistes o advocats».