DRAMA A MÀLAGA

La Guàrdia Civil investiga el sistema de succió d'una piscina de Mijas després d'un triple ofegament

Una nena de nou anys s'estava ofegant i el seu germà i el seu pare, que van intentar salvar-la, també van morir

fe05487c-e256-4244-aad4-f2751cd4964b-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

La Guàrdia Civil investiga les circumstàncies que envolten la mort d’un pare i dos dels seus fills en una piscina en una urbanització del municipi malagueny de Mijasmortpare fillspiscinaurbanitzaciómunicipi malagueny Mijas.

Entre les hipòtesis obertes hi ha el mal funcionament dels sistemes  de succió de la piscina del complex. A més, els investigadors esperen els resultats de l’autòpsia per si poden donar alguna dada esclaridora.

Les primeres indagacions apunten a un accident. Pel que sembla, la nena, de nou anys, s’estava banyant i no podia sortir de l’aigua, i s’hi van llançar el seu germà, de 16 anys, i el seu pare, de 53, per ajudar-la. No obstant, els tres membres d’aquesta família, sense que de moment es coneguin els motius, van morir.

Diversos testimonis, entre els quals la mare i un altre fill i germà dels morts, van indicar que la nena no podia sortir de l’aigua, per això els seus familiars es van llançar a ajudar-la.

A més, un treballador que hi havia a la zona, amb experiència en el medi aquàtic, va rescatar el cos i va manifestar als agents també les dificultats per sortir de la piscina.

Notícies relacionades

Un avís rebut cap a les 13.30 hores alertava de la presència de tres persones inconscients a la piscina d’una urbanització a Mijas. Tot seguit es va activar immediatament la Guàrdia Civil, l’Empresa Pública d’Emergències Sanitàries i la policia local de Mijas.

Els operatius traslladats al lloc van confirmar que tres persones de 53, 16 i nou anys van morir sense que s’hagi pogut fer res per salvar-los. Fins al lloc es va traslladar també personal del Grup d’Investigació en Psicologia Educativa (Giped) del Col·legi Oficial de Psicologia per a l’atenció dels familiars.

Temes:

Màlaga Piscines