FALLADA FERROVIÀRIA

Una avaria elèctrica capgira l'AVE Madrid-Barcelona

La catenària ha caigut sobre un tren a prop de Vallecas i ha inutilitzat les dues vies de l'alta velocitat

La circulació ha quedat aturada durant més de dues hores i ha afectat uns altres set convois

una-pasajera-del-ave-relata-los-retrasos-en-el-trayecto-barcelona-madrid-tras-una-avera-elctrica-nadie-nos-informa-de-nada-no-han-repartido-agua-y / periodico

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel

El fort vent sembla ser el responsable que Barcelona i Madrid s’hagin quedat aquest dissabte sense connexió d’alta velocitat durant dues hores i mitja. A les 17.40 hores, segons informa Adif, la catenària ha caigut sobre un tren que era prop de Madrid. El pantògraf, la peça que connecta el comboi amb la línia elèctrica, ha caigut sobre l’altra via. Una tempesta perfecta que ha deixat les dues ciutats sense l’AVE fins passades les vuit de la tarda. I que de retruc també ha afectat el recorregut que uneix la capital catalana amb Andalusia. L’avaria ha obligat a aturar la circulació d’uns altres set trens. 

Notícies relacionades

El tren afectat, de fet, ha sortit des de Sevilla i tenia com a destinació Barcelona. Fins que ha passat el següent: «Informem que s’ha produït una avaria d’electrificació per forts vents a l’entrada de Madrid que està ocasionant fortes demores». Aquest és el missatge que han rebut els viatgers de l’AVE en els seus correus electrònics. Un portaveu de Renfe informa que a les 20 hores s’ha aconseguit restablir la circulació d’una de les vies. Això significa que ja s’ha retirat el pantògraf de la via, i que queda pendent fer arribar un altre tren al lloc per endur-se al passatge del comboi que té l’estructura elèctrica per barret. D’aquesta manera, s’ha pogut alliberar un dels traçats i es podrà restablir parcialment la circulació, ni que sigui amb la meitat de la infraestructura fins que es resolgui la caiguda de la catenària. I tot això, sense que el vent afluixi. 

La fallada ha generat una certa estupefacció entre els viatgers. Sobretot, i com sol passar en aquests casos, per la falta d’informació. 

Temes:

Adif Renfe